• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
Batman`da Kur`an bülbülleri yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Batman Müftülüğünün organize ettiği Kur`an-ı Güzel Okuma Bölge Yarışması Batman Şevket Başak Cami`inde öğleden sonra başladı. Kur'an-ı Güzel Okuma Bölge Yarışması`na 8 ili temsilen il birincileri katıldı.

Programa, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batman İl müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgiç, Suriye Şam Emevi Camisinden Hafız Şeyh Münir Abdulceval, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`ın yaptığı konuşma ve İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar`ın yaptığı bilgilendirme sonrası okuma sırası ve okunacak ayetler kurası çekildi.

Jüri Başkanlığını Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yaparken İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Batman Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgiç, İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri Öğreticisi Necati Akman, Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut ve Ulucami İmam Hatibi Mehmet Latif Kaya jüri üyesi olarak programa katıldılar.

Kur`an-ı Güzel Okuma Yarışması`na Malatya`dan Arif Apak, Batman`dan Hıvzullah Kavak, Adıyaman`dan Sait Kandemir, Şanlıurfa`dan Murat Göçven, Diyarbakır`dan Ercan Aslan, Mardin`den Hasan Baş, Elazığ`dan Hasan Gür ve Gaziantep`ten Abdurrahman Zorlu il birincileri olarak katıldı.

Sekiz yarışmacını Kur`an Kerim tilavetinden sonra Suriye Şam Emevi Camisinden Hafız Şeyh Münir Abdulceval, Kur`an-ı Kerim okuyarak, Arapça kaside seslendirdi.

Bölge yarışında Malatya birinci oldu

Yarışmada, Malatya`dan Arif Apak birinci, Batman`dan Hıvzullah Kavak ikinci ve Adıyaman`dan Sait Kandemir üçüncü oldu. Dereceye girenler yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Tüm yarışmacılara hediye verilmesiyle program sona erdi. Türkiye birinciliği yarışmasının Diyanet İşleri Başkanlığının belirleyeceği tarihte yapılacağı öğrenildi.

Yarışma sonunda basına açıklamada bulunan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Diyanet İşleri Başkanlığı çeşitli vesilelerle personel arasında mesleki yarışmalar düzenlemektedir. Ekim ayında kutlanacak olan camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle din görevliler arasında Kur`an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları düzenleniyor. Bu yarışmalar iller, bölgeler ve ülke genelinde yapılıyor. Bölgemizde 8 ilin katıldığı yarışma bu gün Batman`da yapıldı.” dedi.

Bölgeden katılan 8 ili sayan Çağlar, “Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmalarında birinci olanların katıldığı bölge yarışması yapıldı. Kur`an-ı Kerim'i okuma ve benzeri yarışmalar bir teşvik mahiyetindedir. Sadece ödül kazanma değildir. Kur`an-ı Kerim'e rağbetin artması, daha güzel okunması daha çok gayret gösterilmesini sağlamak için bu gibi yarışmalar düzenlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışmasının Batman`da yapılıyor olmasından son derece memnun olduklarını belirten Çağlar şunları söyledi:“Bu gün burada güzel bir yarışma yapıldı. Katılım da çok güzel oldu. Hem iştirak hem dinleyiciler bakımından memnuniyet verici bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmada 8 yarışmacı arasında birinci, ikinci ve üçüncüleri seçtik. Diğer arkadaşların hepsi de başarılılar ama birinciler arasında birinci, ikinci ve üçüncüleri seçmek çok kolay olmadı. Bütün yarışmacı arkadaşlarımıza başarıların devamını diliyorum.” (M. Sait Çelik - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir