• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an okuma yarışması Doğu Anadolu Bölge finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Camiler haftası ve din görevlileri haftası` nedeniyle personelleri arasında yapılan yüzüne güzel Kuran okuma yarışmasının Doğu Anadolu Bölgesi finali Bingöl`de gerçekleştirildi.

Kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, Bingöl il müftülüğü tarafından oluşturulan jüri önünde ‘Güzel Kur'an okuma` becerilerini gösterdiler.

Bingöl Ulu Camiinde gerçekleştirilen yarışmaya Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak, Bingöl ile Van ilinden katılan yarışmacılar jürinin Kuran`ı Kerim`den gösterdiği yerden Yüzüne Kur`an-ı Kerim okudular.

Bingöl halkının da ilgi gösterdiği yarışmada, Van ilinden İmam-Hatip Muhammed Sizcan birinci, Bingöl`den Hafız M. Emin Selami ile Siirt`ten İmam-Hatip Ramazan Toprak ikinci, Bitlis`ten İmam-Caner Karaoğlan üçüncü, Hakkâri`den Müezzin-Kayyım Âdem Yavuz Sönmez ile Şırnak`tan İmam-Hatip Enes Bilen dördüncü. Muş`tan İmam-Hatip İdris Çağlayan ise beşinci oldu.

Program ile ilgili İlke Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Bingöl İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitim şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Camiler haftası ve din görevlileri haftası` nedeniyle kendi personelleri arasında çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu kapsamda bugün Bingöl`de kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, burada Yüzüne ‘Güzel Kuran okuma` yarışmasının Doğu Anadolu Bölgesi finali gerçekleştirildi. 8 ilden Iğdır ilimiz hariç 7 ilden yarışmacılar katıldı. Yarışma sonucu Van ilinden İmam-Hatip Muhammed Sizcan birinci olarak Ankara`da bölgeyi temsilen gidecek, şimdiden kendisine başarılar diliyoruz. Bu Kur'an ayında burada güzel bir Kur'an ziyafeti sunan tüm yarışmacı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Sabah erken saatlerde camiye gelip yarışmayı takip eden Bingöllü hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz. İl müftümüz Mecit Can Hocamız taziye nedeniyle katılamadılar, ben başkanlık yaptım. Ayrıca Programı başından sonuna kadar takip ettiniz için sizlerin şahsında İlke Haber Ajansı'na da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu yarışmanın kaybedeni yoktur”

Yarışmada birinci olan Van ilinden İmam-Hatip Muhammed Sizcan da, “Van ilinden Bingöl`e yarışmaya katılmaya geldik. Güzel bir yarışma oldu. Cenabı Allah bizi Kur'an'a layık eylesin. Rabbim Kur'an âşıklarının sayısını artırsın inşallah. Bu yarışma Bingöl`e huzur ve bereket katsın. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Kur'an`a gönül veren herkes birincidir.” ifadelerini kullandı.

“Rabbim dünyada ve ahirette bizleri Kur'an'ın şefaatinden ayırmasın”

Yarışmada ikinci olan Siirt ilinden gelen İmam-Hatip Ramazan Toprak ise şunları söyledi: “Bölge finali için Bingöl`e geldik. Bingöl`de gereken ilgi ve alakayla karşılaştık. Kur'an ayı olmasıyla arkadaşlar bir ziyafet sundular. Böyle bir yarışma ki kaybedeni yoktur, katılan herkes birincidir. Rabbim dünyada ve ahirette bizleri Kur'an'ın şefaatinden ayırmasın.” şeklinde konuştu.

Dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verilmesi ardından program sona erdi.  (Nihat Kanat - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir