• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Altın Koza Festivali için yine milyonlar harcanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 22`incisi gerçekleştirilecek Altın Koza Festivali`nin yarışma yönetmelikleri yayımlandı. Toplam 876 bin TL ödül dağıtılacak festival için yaklaşık 10 milyon TL harcanması bekleniyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaların yönetmeliklerinin yayınlandığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, Altın Koza Film Festivali içeriği ve harcanacak para ile ilgili ise şu bilgilere yer verildi:

Yapılan açıklamaya göre; Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile Adana Konulu Senaryo Yarışması son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015 olarak belirlendi.

Yarışmalarda toplam 876 bin TL ödül dağıtılacak

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda toplam 876 bin TL ödül dağıtılacak.

 Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film` seçilen eser 350 bin TL alacak.

Yarışmada ayrıca; En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Müzik, En İyi Oyuncu ve En İyi Kurgu, dallarında akçeli ödüller verilecek.

Söz konusu ödüllerin yanı sıra Yılmaz Güney Ödülü ve Adana İzleyici Ödülü de bulunacak.

Öte yandan, düzenlenecek festival için hazırlıklar devam ederken bu yıl ki festivalin giderinin 10 milyon TL`ye ulaşabileceği ifade ediliyor. (Ayhan Kaya –İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir