• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Tillo Turizmini Geliştirme Projesi` hayata geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Turizmini geliştirmek amacıyla 2011 yılında hazırlanarak Avrupa Birliğinin Mali destek programına sunulan ve kabul edilen 10 milyon TL bütçeli projede son aşamaya gelindi.

Siirt ve Tillo turizmine çok önemli bir ivme kazandırması beklenen ‘Tillo Turizmini Geliştirme Projesi` ile ilgili açıklamalarda bulunan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ``Yıllardır Siirt bu günü bekliyordu. Siirt`e yeni bir müjde vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Proje Tillo meydanının, mezarlıklar ile Kale bölgelerinin çehresini değiştirecek. İnşaat işinin çok hızlı bir şekilde bitirilmesi için, biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Projenin bitirilmesiyle birlikte, ilimizin bir turizm merkezine dönüşmesi yönünde çok önemli bir adım atılmış olacak. Benzer projelerin ilimiz ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Doğa, inanç ve kültür şehri Siirt`in 12 bin yıllık tarihi ve sahip olduğu değerler ile turizm potansiyeli yüksek olan iller arasında yer aldığını kaydeden Vali Tutulmaz, ”Bu proje ile Siirt`in turizm alt yapısının güçlendirilmesiyle birlikte, Turizm gelirlerinden önemli pay almaya başlayacağını önümüzdeki dönemlerde hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir