• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Maraş Diyarbakır Şehitleri İçin Saf Tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş`ta İslami STK`lar bir araya gelerek şehit Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kıldı. Doğudaki Müslüman halka yapılan baskı ve yıldırma politikalarına karşı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz mesajı verildi.

Açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal Kurşun doğudaki müslüman kardeşlerimizin ve kanaat önderlerinin sistematik olarak PKK/YDG-H üyeleri tarafından sindirilmeye çalışıldığını ve bu gidişe bir an evvel son verilmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda kurban eti dağıtığı sırada Yasin Börü`yü şehit eden zihniyeti telin eden Kurşun, bu zulme karşı birlik, dayanışma ve sağduyu çağrısı yaptı.  

Gıyabi cenaze namazının ardından Cevdet Özdemir basın metnini okudu. Yapılan dua ve atılan tekbir ve tevhit sloganlarından sonra protesto sona erdi.

aytac-baran-icin-kahramanmarasta-eylem-02.jpg

aytac-baran-icin-kahramanmarasta-eylem-01-celal-kursun.jpg

aytac-baran-icin-kahramanmarasta-eylem-03.jpg

aytac-baran-icin-kahramanmarasta-eylem-04.jpg

aytac-baran-icin-kahramanmarasta-eylem-05.jpg

Basın metni:

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Ölümü muttakiler için bir kurtuluş ve kendisi ile buluşma sebebi kılan,zalim ve zorbaların boyunlarını büken ,kıyamet gününe kadar kabri onlar için bir zindan ve dar bir hapis yapan Allah`a sonsuz şükürler, apaçık mucize ve deliller sahibi Hz. Muhammed s.a.v, onun pak aline ve ashabına salat ve selam olsun.

Selam olsun haktan yana kararlı duruş sahiplerine ve selam olsun hakkı üstün tutan tüm yüreklere, Allah ın adını yüceltmek ve ümmetin onurunu korumak adına canlarını feda eden tüm canlara selam olsun.

Kıymetli kardeşlerim,Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran kardeşimizi katleden cani ve hainleri lanetlemek,Aytaç ve diğer tüm şehitler için cenaze namazı kılmak ve ardından hep birlikte dua etmek için toplanmış bulunmaktayız. Şehit Aytaç'ın anne ve babasının eşinin ve çocuklarının acılarını paylaşıyoruz. Onların perişan halleri, kardeşleri olarak bizlerin de yüreğini dağlamıştır.

Kardeşlerim,insanlıktan mahrum,hain ve cani karanlık güçler,ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak adına işledikleri cinayetlerinden birini daha Diyarbakır da faaliyet gösteren Yeni İhya – Der Başkanı kardeşimiz Aytaç BARAN'ı şehit ederek gerçekleştirdiler. Caniler, gözdağı vermek istercesine cadde ortasında şehit Aytaç` ı çapraz ateşe tutmuşlardır. Bu eylem,toplumun inançlı kesime olan teveccühüne yönelik bir göz dağıdır.Bu eylem,bölgenin ve ülkenin istikrarını,huzurunu bozmaya yönelik bir eylemedir.Bu eylem,kırsaldaki faaliyetleri şehirlere taşıma eylemidir.Bu ve benzeri eylemlerle  inançlı kesimin, özellikle gençlerin sabrı sınanmakta, toplum kin ve öfke ile doldurmaktadır. 

Bu tür eylemlerle ülkemizin  özellikle de Kürt kardeşlerimizin yaşadığı Güneydoğu Bölgesindeki istikrarın bozulması, dindar ve mütedeyyin insanların bölgeden uzaklaştırılması amaçlanmaktadır. Bölgede alevlenecek çatışma ve oluşacak istikrarsızlığın kimseye bir faydası olmayacaktır.Böylesi bir ortamdan  her kesimin zarar göreceği muhakkaktır. Kavmiyetçilik ve mezhepçiliğin her türlüsünü reddediyoruz. Türkiye topraklarında yüzyıllarca, Müslümanı, Hristiyan`ı, Yahudisi,Türkü, Kürdü,Arabı hep bir arada adalet ve barış içerisinde yaşamışlardır.

Son yıllarda sözden,  haktan ve hukuktan anlamayan, gücünü silahtan, kurşundan ve ölümden alan karanlık güçler türedi. Bu karanlık odakların en iyi bildikleri şey öldürmektir. Aytaç Baran kardeşimizi katleden her kim veya kimler ise onları lanetliyoruz.Yaptıkları zulümdür,vahşettir,insanlık dışı bir eylemdir.Ve diyoruz ki şayet bu eylemin HDP ve onun destekçisi PKK yaptıysa onları akli selim davranmaya davet ediyoruz. Zira yaptığı ve yapacağı suikast ve eylemlerle halkın kin ve nefretini kazanmaktadırlar. Bu eylemlerle halkı sindireceklerine ve güç kazanacaklarına inanıyorlarsa yanılıyorlardır. Bu tür eylemlerle asla hakimiyet kuramayacaklardır. Bu şekilde halkın kin ve nefretini kazanarak bir yere varamayacaklardır. Davaları kürtlükse şehit ettikleri insan da Kürt` tür ideolojik hâkimiyetse Kürt Halkı bunu hiçbir zaman tasvip etmeyecektir. Eğer bu eylemi gerçekleştirenler kendileri değil istihbarat örgütleri ise, ya da onların tabirleri ile içlerindeki hainlerse ve olayı provokasyon amaçlı gerçekleştirmişler ise bunu açıkça ortaya koymaları gerekir. Aksi halde her defasında işin içinden sıyrılmaya çalıştıkları politikaları bundan sonra tutmayacaktır.

 Barış ve huzurun tesisi için YDG-H çetelerinin eylemlerine sessiz kalmak da doğru bir davranış değildir. Bölgedeki inançlı ve mütedeyyin insanların güvenliğini sağlamak şarttır. Ne olursa olsun bir grubun veya örgütün şehirlerde terör eylemlerine girişip suçsuz vatandaşları katletmeleri kabul edilemez.

Şu da iyi bilinmeli ki söz konusu gruplar başkalarnın varlığına tahammül edemezlerse belli bir süre sonra başkaları da onlara tahammül edemeyecektir. Kanla beslenen bir canavar var ise bu canavarı durdurmak hem toplumun hem devletin görevidir. Eylem basit bir eylem değildir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanarak hesabının sorulması gerekir.Bu vesileyle şehit edilen Aytaç kardeşimize Allahtan rahmet başta onun anne babası,eşi ve çocukları olmak üzere tüm sevenleri ve müslüman kardeşlerine sabrı cemil diliyoruz.      

Bu haberler de ilginizi çekebilir