• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...
Tüm kesimlerden Aytaç Baran`ın şehid edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber
Aytaç Baran`ın PKK çeteleri tarafından şehit edilmesine tüm kesimlerden kınama mesajı geldi. Çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu, Siyasetçi, Yazar ve Gazeteci gerek yayınladığı basın açıklamalarıyla gerekse de attıkları tweetlerle olayı kınadı.

İTTİHADUL-ULEMA
Bölgedeki âlimler Sivil bir inisiyatif oluşturup adil bir şekilde İslam düşmanlarına karşı gerekli tepkilerini göstermelidir. Aytaç BARAN ve diğer şehitlerin ardından bölgedeki Âlimlere çağrımızı yeniliyoruz; artık elinizi taşın altına koyup sorumluluk alın! Diyarbakır`da hunharca katledilen Aytaç BARAN kardeşimizin şehadetini tebrik ediyor, katillerini lanetliyoruz.

Memur Sen
Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran`ın, Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesini kınıyor. Diyarbakır Memur-Sen, failin bir an önce yakalanması ve gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacaktır.

Diyarbakır Barosu
İlim Hizmetleri Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya-Der)  Başkanı Aytaç Baran`a yapılan saldırıyı kınıyoruz, faillerin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Baran`a Allah`tan rahmet, ailesi, yakınları ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Kim veya kimler tarafından yapılmışsa yapılsın, Diyarbakır Barosu bu menfur cinayetin takipçisi olacaktır.

İnsan Hakları Savunucuları Derneği
Türkçü faşistler gibi, Kürtçü faşistlerin de, “ya bizden olursunuz, ya da kan kustururuz”, “ ya sev, bizim şeytanî ırkçı yolumuzdan ol, ya da terk et” diyerek, Müslüman kardeşlerimize yapılan baskıların farkındayız.  Doğuda Aytaç Baran`a sıkılan kurşunlar, Batıda bize sıkılmıştır, acımız büyüktür. Herkes Siyonistler ve piyonları ırkçı faşistler şunu bilsinler ki, Müslüman Kürt kardeşlerimiz buna boyun eğmeyecektir. Biz de ümmet olarak sonlarına kadar bu kardeşlerimizin yanındayız.

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin YILMAZ
Bizlere yapılan yüzlerce saldırının ve faili belli cinayetlerin failleri yakalansaydı, bu suikast olmazdı. Görmezden gelenler de ortaktır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu
Yeni ihya-der Başkanı Aytaç Baran`ın katledilmesini kınıyorum. Başsağlığı diliyorum. Hükümet sorumluları derhal ortaya çıkarmakla yükümlüdür!

25. Dönem Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç
Yüce Allah Aytaç Baran kardeşimizi de Şehadet şerefiyle onurlandırdı. Bildiğimiz ve sevdiğimiz bu güzel insanın şahadeti mübarek olsun.

İlahi ses sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı
Diyarbakır`da şehit olan Aytaç Baran! Şehadetin mübarek olsun!

Doğruhaber Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş
İnnalillah ve inna ileyhi raciûn. Canım kardeşim Aytaç Baran`ı PKK şehid etmiştir. Karşıla Yasin Börü, hocan da yanına geliyor.

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin
İtidal ve sükûnetimizi yitirmeyelim. Saldırıda hayatını kaybeden İhya-Der başkanı Aytaç Baran`a Allah rahmet etsin.

25. Dönem Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu
İnna lillahi we inna ileyhi raci`un. Yeni ihya Der Başkanı Aytaç Baran kardeşimiz evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda şehid olmuştur.

Gazeteci Fatih Tezcan
Meğer HDP, zaferini Aytaç Baran gibi Müslüman Kürtler`i infaz ederek kutluyorlarmış! Ve daha bu kazanmış halleri!

Gazeteci Yakup Köse
Hdp`nin musluklarından Müslüman kanı akmaya başladı. Seçimden önce vaad ettiklerini şimdi gerçekleştiriyorlar.

Gazeteci Sibel Eraslan
İHYADER Başkanı Aytaç Baran uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat etti. Allah`tan rahmet diliyorum HÜDA PAR camiasına ise başsağlığı ve sabır...

Siyer Araştırmacısı M. Emin YILDIRIM
Talebesi Yasin Börü olanın Hocası Aytaç Baran olur... Talebesine selam, Hocasına selam Şehadetleri kabul olsun.(amin)

İttihad Âlimi  Mehmet Şenlik
İnna lillah ve inna ileyhi raciun. hdp tarafından yaralanan Aytaç Baran kardeşimiz şehid oldu. şehadeti mübarek, mekânı cennet olsun.

Gazeteci Yusuf Kaplan
Ne çok acı yaşadınız. Yüreğim acıyor uyuyamıyorum. Kürtlerin İslâmî kimliğinin ülkedeki kardeşliğin teminatı HÜDA PAR`lı kardeşlerim! Dua size!

İlahiyatçı İhsan ŞENOCAK
Diyarbakır`da şehid edilen İhya Der Başkanı Aytaç Baran`a rahmet niyaz ederiz. Ümmetin çocuklarını kirli ellerin kurşunlarından koru Ya Rabbi!

Gazeteci Meryem Gayberi
Devlet vatandaşını korumalı. Bu kaçıncı ölüm? HÜDA PAR`a başsağlığı diliyorum ve sağduyusunu takdir ediyorum.

Özgür Der Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Şekerci
Pkk ölüm listelerindekini infaza başladı. Aytaç Baran`ı katletmesi gibi. Hani HDP meclise girerse siyasileşir ve silahı bırakırdı?

Yazar Emine Şenlikoğlu
HÜDA PAR`lı Aytaç Baran, PKK tarafından şehid edilmiş. Rahman rahmetliye rahmet, ailesine ve Müslümanlara sabr-ı cemil versin. AMİN

Bu haberler de ilginizi çekebilir