• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Gülsever, `Kötü karne alan öğrenciler cezalandırılmamalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli yaklaşık 17 milyon 559 bin öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline başlayacak.

Öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan Eğitimci M. Emin Gülsever, karnelerini alacak öğrencilerin valilerine önemli tavsiyelerde bulundu.  .

“Rencide edici tutumlar çocuk üzerinde olumsuz etki bırakacaktır”

Kötü karne alan öğrencilerin aileleri tarafından cezalandırılmasının gelecek yıllardaki başarı oranlarını düşüreceğini belirten Gülsever, “Başarılı öğrencilerin karnelerini evlerine getirdikten sonra ödüllendirilmeleri olgusu, bir sonraki başarı için önemlidir ve teşvik edicidir. Fakat ödüllendirirken aşırıya gidilmemesi gerekir, buna dikkat edilmeli. Başarısız karne ile gelen öğrencini ise kesinlikle cezalandırılmamalıdır. Öğrencinin   cezalandırılması durumunda, bir sonraki yıl için başarı beklenmemelidir. Özellikle gençlerin, çocukların psikolojisi açısından velilerin tutumu çok önemlidir. Rencide edici tutumlar, davranışlar ve cezalar çocuk üzerinde olumsuz etkiler bırakacaktır. Ayrıca önceden tasarlanmış etkinlikler kötü karneye bakılarak iptal edilmemelidir.” dedi.

“Öğrencilerin yaz tatilinde manevi eğitim almaları daha doğru olur”

Öğrencilerin yaz tatilinde yapabileceği güzel etkinliklerin olduğuna işaret eden Gülsever, konuşmasını şöyle dedi:

“Eğitim-öğretim yılı içerisinde çocukların gelişimi için yapılan bazı etkinlikler var. Bunlar yaz tatilinde rafa kaldırılmamıştır. Yine bir şeyler öğrenmek, kitap okumak ve Kur`an-ı Kerim öğrenmek çok önemlidir. Öğrenciler okulda fenni ilimleri alıyorlar, eğer mümkünse Kur`an kurslarında manevi eğitimlerini almaları çok daha doğru olur. Bir sonraki yılda yoğun bir müfredatla karşı karşıya kalacaklar. Bu müfredat içerisinde Kur`an-ı Kerim ilimlerini, Kur`an-ı Kerim`i, Fıkhı, Siyeri öğrenmeleri biraz daha zor olur. En azından yaz sezonu onlar için bir fırsattır. Öğrenciler bunu iyi değerlendirmelidir.” (Hamza Adiyaman-İLKHA)

      


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir