• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
KETEM'e mamografi cihazı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılışa, Ağrı Valisi Musa Işın’ın eşi Tuba Işın, Halk Sağlığı Müdürü Cesim Solhan, Sağlık Müdürü Fikriye Tekin, Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kenan Bayraktar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Ağrı Valisi Musa Işın'ın eşi Tuba Işın, mamografinin, özellikle 40-69 yaş arasındaki kadınlarda kanserin erken teşhisi noktasında önemli olduğunu söyledi.

Kadınları KETEM’e davet eden Işın, erken yapılacak sağlık taramasının ortaya çıkacak sağlık sorunlarının tedavisini de mümkün kıldığını ifade etti.

Işın, açılış sonrasında kadın hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Ağrı Halk Sağlığı Müdürü Cesim Solhan ise konuşmasında, “İnşallah memleketimizdeki tün bayanlara hayırlı olur. Bu cihaz Sağlık Bakanlığının ciddi donanımlı üst düzey teknoloji ile kurulan cihazlardan biridir.” dedi. 

Hedeflerinin Ağrı'daki 40 yaş üstü tüm kadınlara sağlık taraması yapmak,  özellikle de meme kanseri taraması yapmak olduğunu kaydeden Solhan, " Türkiye de her 8 kadından biri meme kanseri riski taşımaktadır. Özellikle Ağrı'daki kadınlarımızda meme kanserinde erken tanıda yakalayabilme amacıyla bu cihazı kurmuş bulunmaktayız. Kentteki tüm kadınlarımızı KETEM'e bekliyoruz. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri gibi taramalara bekliyor herkese sağlıklı günler diliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir