• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İktidarın çözümü, çözümü istemeyenlere götürmesine karşıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Cahit Sıtkı  Tarancı Kültür merkezinde MEMUR-SEN Diyarbakır Şubesi tarafından “Yeni Anayasa ve Çözüm Sürecinin Bölge Ekonomisine Katkısı” adlı konferans gerçekleştirildi.

Konferansta konuşan MEMUR-SEN Diyarbakır şubesi Yunus Memiş, 2001 yılından beri faaliyet yürüttüklerini ve 17 bin üyeye sahip olduklarını söyledi.

“İnsani ve İslami değerler noktasında mücadele edeceğiz”

İnsani ve İslami değerler hususunda Türkiye`de mücadele edeceklerini vurgulayan Memiş, toplumun sorunlarını kendi derdi bilmek gerektiğini dile getirdi.

Çözüm sürecinin önemine değinen Memiş, yeni anayasanın çözüm sürecinin yürümesi için çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

“Devleti vatandaşa hizmetkar kılan yeni bir anayasa şart”

MEMUR-SEN Genel Başkan vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ise yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin mutlak surette nihayete erdirilmesi gerektiğini ve devleti vatandaşa hizmetkar kılan yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Erdoğmuş, “Seçmenler olmazsa, siyasetçilerin pek önemi kalmaz. Bu yüzden seçmenin değerini bilmek gerekiyor. Bunun için de güçlü bir iradeye ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

“Çözüm sürecini PKK ve Devletin kanlı çatışmasının son bulması için istiyoruz”

SAĞLIK-SEN Genel başkan yardımcısı Abdulaziz Arslan ise, dünya mazlumları için, İslam alemi için ve ülkemizin huzur ve refahı için çalışmak gerektiğini belirterek, “İktidarın çözüm sürecini çözümü istemeyenler üzerinden götürdüğü noktasında hep sitem ettik ve karşı çıktık. Çözüm sürecini önemsememizin birinci sebebi, devletin ideolojik yapısı nedeniyle bir asra yakındır başvurduğu sistematik inkar ve asimilasyon politikalarını terk etmesidir. İkincisi, Kürt halkın kimliğinin üzerindeki baskıların kaldırılmasıdır. Üçüncüsü, PKK ve devletin kanlı çatışmasına son vermesidir. Dördüncüsü, PKK sorununun ve Kürt sorununun ayrıştırılarak çözülebilecek bir zemine kavuşturulması. İşte bu yüzden biz çözüm sürecini destekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir