• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
30 Mayıs, 'Kardeşlik ve Dayanışma Günü' ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu gün itibarıyla 30 Mayıs günü down sendromlu çocuklar ile ‘Kardeşlik ve Dayanışma Günü’ olarak kutlanacağı açıklandı. Yapılan etkinlikte özellikle hasta çocuklar eğlendirildi, oyunlar oynandı ve ikramlar dağıtıldı.

Etkinliğe Batman Valisi Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik,TEİAŞ Bölge Müdürü Süleyman İlhan, Ankara TEİAŞ Özel Kalem Müdürü İbrahim Karakaş, down sendromlu hasta çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlikte basına bilgi veren TEİAŞ Bölge Müdürü Süleyman İlhan, “Down sendromlu hasta çocuklara ilgi alaka göstermek amacıyla TEİAŞ çalışanlarıyla, lösemili  ve down sendromlu çocuklarla dayanışma günü olarak 30 Mayıs gününü kardeş günü olarak seçtik ve kutluyoruz. Amacımız, lösemili ve down sendromlu çocuklar çok ağır hasta olduklarından, anne babalarına bir derece bile olsa destek olmaktır. Gayemiz tamamen insanidir. Bu etkinliği bu sene yeni ilan edip inşallah her sene 30 Mayıs'ta lösemili ile down sendromlu çocuklarımız için bir araya gelip, bir günlüğüne bile olsa moral verebilsek ne mutlu bize .Bugün hasta çocuklarımız için çeşitli etkinliklerimiz olacak.”dedi.

Hasta çocuğuyla altı sene ilgilendiğini ifade eden AnkaraTEİAŞ Özel Kalem Müdürü İbrahim Karakaş, “Dört tane tıbbi yöntem var.Ama en önemli olanı beşinci bir tedavi yöntemidir.Bu çocukların sevgi, ilgi vealakadır. Bu mücadele ile ailelerin yakın ilgisine mazhar olmaları gerekiyor. Ben 6 yıl süreyle kendi hasta çocuğumu yaşadım.Doktorlar cerrahi yöntemler olduğunu ama asıl tedavi yöntemi sevgi, ilgi ve alakadır. Bunların içinde de  sevgi en büyük tedavi örneğidir.Hasta çocukların aileleri bunuuygulamalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Batman Valisi Azmi Çelik ise etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün TEİAŞ Bölge Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki gerek down sendromlu, gerekse lösemili olan çocuklarımızı, aileleriyle birlikte mutluca bir gün geçirmeleri adına hazırlanmış  etkinlikte birlikteyiz. Bölge Müdürlüğümüzün çalışanlarına örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.Umut ediyoruz ki bu tür moral verici etkinlikler devam eder. Tıbbi tedavilerin yanında hakikaten sevgi çok önemli bir yer tutuyor. Dolayısıyla bu çocuklarımızın hayata bağlanmaları için aileleriyle çok daha mutlu bir şekilde günlerini idame etmeleri adına da, ailelerin de tabi ki çocukları için çok güzel bir etkinliktir.Bu tür etkinliklerin, bundan böyle ilimizde artarak devam etmesini ediyorum.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir