• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Motosiklet gasp ve yaralama davasında şok ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat ilçesinde bir kişiyi yaralama ve motosikletine el koyarak yağmalama suçlamasıyla ikisi tutuklu olarak yargılanan ve beş aydan beri devam eden üç şahsın davası 28 Mayıs ta karara bağlandı.

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada zanlıların her birine 10 ila 15 yıl arasında ceza istenerek 3 şahıs tutuklanarak ceza evine konuldu.

Daha önce tutuksuz olarak yargılanan ve sadece tanık olarak çağrılan İbrahim Baştuğ’da olaya karıştığı iddiasıyla tutuklanıp ceza evine gönderildi.

Olaya karışmadığı, sadece orada bulunduğu için ceza verilen İbrahim Baştuğ’un ailesi karara tepki gösterdi.

Davacının şikâyetini geri aldığını ve İbrahim’in olaya karışmadığını belirten ifadelere rağmen İbrahim Baştuğ’a ceza istenmesi ise tepkilere neden oldu.

Olay hakkında konuşan İbrahim Baştuğ un ablası Fatma Bulut, kardeşinin hiçbir şey yapmadığı halde kendisine ceza verildiğini belirterek, “Kardeşim kendi halinde, çobanlık yapan, okuma yazması olmayan, savunmasını bile yapamayacak biridir. Arkadaşları suçlarını hafifletmek için kardeşimi bu olaya dâhil ettiler.  Yaralanan kişi de aynı şeyi söylüyor. İbrahim hiçbir şey yapmadı diyor. Bu durum da nasıl bu cezayı verebiliyorlar.  Bu genç yaşta suçsuz yere kardeşim ceza evine girdi.  Bu kararın geri çekilmesini ve suçsuz kardeşimin serbest bırakılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Oğlunun yaşanan bu olay ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirten M. Emin Baştuğ ise, çocuğunun sadece olay anında oradan geçtiğini, bundan dolayı suçlu sayılmasının doğru olmadığını söyledi.

Oğlunun bu suçu işlemesi durumunda cezaya razı olacağını belirten baba M. Emin Baştuğ, “Ben engelli biriyim. İbrahim yanımda kalan tek çocuğumdur. Onu da hapse attılar. Oğlum bir kaç ay sonra askere gidecekti. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz.” dedi

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz avukat Suat Akbaş ise konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

 “ Karar için itiraz ve temyiz dilekçemizi gerekli yerlere verdik. Davanın temyizden dönmesini ve bozulmasını umut ediyoruz.  Zira bu suç için verilen ceza çok yüksek. Her ne kadar ceza kanununda belirtilen yağma ve yaralama suçlarına verilen ceza 10 ila 15 yıl olarak belli olsa da bu kararın geri alınması veya ceza indirimine gidilmesi için uğraşacağız.” dedi.  (Süleyman TUNÇ  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir