• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapıcıoğlu Silvan`da sert konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Silvan`da kendisi için düzenlenen halkla buluşma programında konuştu.

HDP'li çetelerin araç konvoylarına yönelik provokasyon girişimine tepki gösteren Yapıcıoğlu, “Kimse Silvanlılarının cesaretini ispat etmesini isteyemez, bunda hiç kimsenin şüphesi yoktur.”dedi.

Yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarını arttıran Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, her gün farklı bir yerde halkla buluşuyor.

Yapıcıoğlu, programın yapılacağı alana gelmeden önce Silvan`a bağlı Susa köyünde 1992 yılında PKK`liler tarafından şehit edilenler için düzenlenen anma programına katıldı.

Burada yapılan konuşmaları ve Kur`an-ı Kerim tilavetini dinleyen Yapıcıoğlu, katliamın gerçekleştirildiği Susa Camisini gezdi.

Susa ziyaretinin ardından Yapıcıoğlu, Silvan girişinde kendisini karşılayan konvoyla ilçe merkezine hareket etti.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığının önünde halka hitap eden Yapıcıoğlu, konuşmasında İdil'de iki kişinin HDP'nin saldırısı sonucu şehit olduğu, haberini aldıklarını söyledi.

 “Provokasyon konusunda adeta ustalaşmışlar”

 HDP`lilerin provokasyon yapma konusunda adeta ustalaştığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Koltuklarını kaybetmemek için baraj tehlikesini atlatmak için yine gerginlik politikaları, yine kan, yine saldırı... Her şey milletin gözünün önünde cereyan ediyor.”dedi.

“Geçen yıl yerel seçimlerde uyarmıştım onları…”

Geçen sene Mart ayında yapılan seçimlerden önce HDP`lileri uyardığını söyleyen Yapıcıoğlu onlara “Şimdiye kadar her seçim öncesinde gerginlik politikaları yürüttünüz ve bunu belki kâr olarak hanenize yazdınız. Fakat bu sefer öyle olmayacak. Millet bıkmış, millet sulh istiyor, sükûnet istiyor, huzur istiyor. Daha önce işgalci olarak tanımladığınız devlet kuvvetleriyle askerle polisle yaşamış olduğunuz gerginlikler size puan kazandırıyor olabilirdi. Fakat şimdi siz iki kardeş arasında, amca çocukları arasında, aynı apartmanda oturan komşular arasında gerginlik çıkarıyorsunuz. Bu gerginlik size yaramaz. Döner sizi vurur. Vazgeçin bu stratejinizden. Bu politikalarınızdan!" dediğini ancak HDP'lilerin kendisini dinlemediğini söyledi.

“Kimsenin Silvanlıların cesaretinden şüphesi yoktur”

“Kimse Silvanlılarının cesaretlerini ispat etmesini isteyemez, buna hiç kimsenin şüphesi yoktur." diyen Yapıcıoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Fakat yiğit insan mert insan odur ki incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebeple gerginlik çıkarmaz. Aynı aileye mensup aynı aşirete mensup insanların birbirine silah çekmesine birbirinin kanını dökmesine rıza göstermez. Yiğit insan odur ki öfke anında bile nefsine hâkim olur ve provokasyonlara gelmez. Onların oyunlarına gelip kontrolünüzü kaybederseniz tuzaklarına düşmüş olursunuz."

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Abdurrahman Ortaç ise yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki Genel Seçimlerde Yapıcıoğlu'nu destekleyeceklerini ifade ederek "Biz biliyoruz ki siz hak ve hakikatin yardımcılarısınız. Adaletin, güzelliğin, kardeşliğin ve sulhun yardımcılarısınız."dedi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir