• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
YBO'dan TÜBİTAK bilim fuarı sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahlât Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Okulu tarafından TÜBİTAK bilim fuarı sergisi düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Okulu Müdürü Faysal Doğan yaptı.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Doğan, “4006 TÜBİTAK bilim fuarları, milli eğitim bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK bilim ve toplum dairesi tarafından ‘eğitimde işbirliği protokolü’ kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış destekleme programıdır. TÜBİTAK bilim fuarları, öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlât kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise bu güzel yaz gününde çok güzel bir organizasyon için bir araya geldiklerini belirtertti.

Tkbıyıkoğlu, “Bir bilim fuarı için bir araya geldik. Ne mutlu ki bize insanın insana üstün olmadığı bir medeniyetin çocuklarıyız. Dinimizde de böyledir insanın insana bir üstünlüğü yoktur. Acemin acem olmayana, Arabın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur. Sadece bir insanın bir insana bir üstünlüğü vardır. Oda “bilen ile bilmeyen hiçbir olur mu” diyor bizim güzel kitabımızda. Demek ki bilenin bir kıymeti var. İlmin bir kıymeti var.” şeklinde konuştu.

İlmin, tarihin bütün zamanlarında çok kutsal olduğunu dile getiren Tekbıyıkoğlu, “Ancak ilme önem veren milletler medeniyet kurabilmiştir. Bunun başlıca örneği kendi kurduğumuz olan Osmanlı imparatorluğudur. Ama bunun yanında çok geniş topraklara hitap etse de bazı milletlerin medeniyet kuramadığını görüyoruz. Gerçekten de aklı başında olan devlet adamları, dünyaya mührünü vurmuş olan devlet adamlarının hepsinin bilime, sanata kıymet verdiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK bilim fuarı sergisi’nin açılışı yapıldı. Daire amirleri ile birlikte öğrencilerin hazırlamış olduğu bilim projelerini tek tek inceleyen Tekbıyıkoğlu, öğrencilerden yaptığı projeler hakkında bilgiler aldı. Düzenlenen fuar gün boyu devam ederken katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.  (Menderes Beysülen - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir