• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
HDP`nin Uluslararası emperyalist ilişkisi tescillendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanıké) köyünde HDP'lilerin seçim çalışmaları bahanesiyle köye gelerek köy halkına ağır silahlarla saldırması ve 2 kişiyi şehit etmelerinden sonra sosyal medyada açılan ve yoğun olarak katılım sağlanan #MüslümanKatiliHDP Adlı Hash Tag`a (Başlık etiketi) kısıtlama getirilerek müdahale edildiği ortaya çıktı.

Kullanıcıların yoğun olarak katılım sağladığı #MüslümanKatiliHDP başlıklı, Hash Tag`ın müdahale edilerek gündem dışı bırakıldığı belirlendi.

Sosyal medya uzmanlarının konu ile ilgili olarak sorularımızda verdiği cevapta, Hash Tag`lerde bu tip gündemden düşme durumlarının mutlaka bir müdahale gerektirdiğini belirterek, “Aksi durumda müdahale olunmamış olsa, Tag gerileme gösterir ve yüzde 100`lük durumda iken yüzde 80, yüzde 70, yüzde 50 gibi bir seyir durumu oluştururdu. Fakat burada gördüğümüz durum Hash tagın direk olarak gündem dışı bırakıldığıdır. Buda gösteriyor ki, Twitter tarafından bir müdahale yapılarak, Hash tag işlemden silinmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“#MüslümanKatiliHDP” başlıklı Hash Tagın analizine bakarak da bir değerlendirmede bulunan Sosyal medya uzmanı, aynı saatlerde gündem olan başka bir Hash tag ile “#MüslümanKatiliHDP” Hash Tagının karşılaştırıldığında, katılım oranları olarak, tweet, retweet gibi işlemlerde farkın net olarak ortaya çıktığını belirtti.

Açıklamanın devamında, “Retweet, Tweet ve katılım oranlarını karşılaştırdığımızda, “#MüslümanKatiliHDP”  Hash Tagının diğer Hash Tag`a oranla daha yüksek seviyede olduğunu görüyoruz. Fakat burada önemli olan, bunların sayısı olmasa da katılımda dakika ve saniye önemlidir. Bunları da karşılaştırdığımızda bile yine de #MüslümanKatiliHDP adlı hash tag diğerine oranla daha öndedir. Ayrıca Analiz işlemlerine bakıldığında 29-05-2015 21:25 tarih itibariyle Türkiye gündemine girme durumu yüzde 100 iken, “#MüslümanKatiliHDP” Hash Tagı ani bir müdahale ile ilk 100`lerden açık bir şekilde düşürülmekle kalmayıp, tamamen gündem dışı bırakılmıştır. Bu sosyal medya uzmanların gözünden kaçabilecek bir durum değildir.“ denildi.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, bu müdahalenin HDP ile yakın ilişkisi bulunan uluslararası emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin desteğiyle yapıldığı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

“#MüslümanKatiliHDP”  Hash Tag çalışmasını kendilerinin başlattığını belirten HÜR EKİP, bu Tagı Sosyal medya kullanıcılarının olayı doğru ve güvenilir kaynaklardan öğrenebilmeleri için yaptıklarının altını çizdi.

Açıklamada, “Hash Taga kısa sürede binlerce tweet atıldı. Hashtaga yazılan yorumlarda; HDP/PKK'nin baskı ve şiddet stratejisinin halka hiçbir fayda sağlamayacağı belirtildi ve özellikle bu gibi alçak saldırılarla Kürtler arası iç barışın sağlanmasının mümkün olamayacağı vurgulandı.

Hashtagın dakikalar içerisinde, 'Hashtag Trafik Yoğunluğu' sıralamasında birinci sıraya çıktığı ve iki buçuk saate yakın birinci sırada kaldığı belirtilen açıklamada, “Ancak, Taga ani bir müdahale yapılarak Türkiye Gündemine (TT) girmesi engellendi.” denildi.

HDP'nin despotluğunu ve katliamlarını ortaya çıkaran #MüslümanKatiliHDP Hash Tagının 49,278 tweet, 40,934 retweet ve 9,350 katılıma rağmen TT gündemine girmemesinin çok manidar olduğu belirtilen HÜR EKİP açıklamasında,  şöyle devam edildi:

“Bu durum Hashtaga twitter tarafından müdahale edildiği sonucunu önümüze çıkartmıştır. Bu müdahalenin HDP ile yakın ilişkisi bulunan uluslararası emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin desteğiyle olduğuna inanıyoruz. #MüslümanKatiliHDP Hash Tagının gündeme girmesinin engellenmesi ile HDP/PKK'nin despotluğu, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı olan tahammülsüzlüğü ve katliamları asla örtülemez ve saklanamaz.”

HÜR EKİP açıklamasında ayrıca, TT'ye girmesi beklenen '#MüslümankatiliHDP' başlıklı Hash Taga müdahale eden twitter yönetimi de kınandı. (Ömer Özbey-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir