• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BİRGÜN Gazetesinden Alçakça çarpıtma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Haber Merkezi

Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Kozlu köyünde dün, HDP`li çetelerce yapılan silahlı saldırının HÜDA PAR`lılar tarafından yapıldığı şeklinde bir çarpıtma habere imza atan Birgün gazetesi, katledilen ve yaralananların HÜDA PAR`lı olmasına rağmen ‘HÜDA PAR`dan HDP`ye saldırı` başlığıyla yalan beyanda bulundu.
Haberin içeriğinde ise iki kişinin hayatını kaybettiği saldırının HÜDA PAR mensuplarınca yapıldığı belirtilerek kamuoyu yanıltılıyor. Ancak Birgün gazetesinin yalan haberinin aksine ölenler HÜDA PAR üyesi ve saldırıp da katledenler ise HDP`liler.

Birgün gazetesinin böylesi gerçeği çarpıtan yalan haberle yaklaşan 7 Haziran seçimlerinde parlatılarak seçim barajı atlatılmak istenen HDP`nin olumsuz etkilenmemesi amaçlanıyor.

Peki olay nasıl meydana geldi?
Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanıké) köyünde HDP'lilerin ağır silahlarla HÜDA PAR üyelerine düzenlediği saldırıda 2 kişi şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, HDP'liler seçim propagandası için Kozluca köyüne girmek istedi. Köyün girişinde köy halkı, HDP'lilerin köye girmemelerini istedi. HDP'liler köylüler arasında konuşmalar devam ederken S.T adlı HDP/KCK'li kaleşnikofla köylüleri taradı. Saldırganın HDP/KCK yöneticisi olduğu ve KCK'den bire süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir