• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
PKK yandaşları Silvan`da HÜDA PAR konvoyuna saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun Silvan`da yapacağı halk toplantısı öncesi araç konvoyunun şehir turu attığı esnada PKK/HDP`lilerin araçlara taşlarla saldırması sonucu bir kişi yaralandı.

HÜDA PAR üyelerinin araç konvoyuyla şehir turu attığı esnada yapılan saldırı, partililerin soğukkanlı davranmasıyla olayların büyümesi engellendi.

Halkın büyük ilgi gösterdiği konvoy Konak Mahallesi Gazi caddesinden geçince HDP anaons aracı içinde bulunanlar tarafından çeşitli hareketlerle taciz edildi. Konvoyda bulunan kişilerin sağduyusunu koruduğu görülürken bununla yetinmeyen PKK yandaşları ara sokaklardan araçları taşlamaya başladılar.

Araçlardan inen HÜDA PAR üye ve gönüllüleri ile HDP`liler arasında gerginlik yaşanırken bir polisin halkın arasında silahını çekip ateş etmeye başlaması olayları daha da alevlendirdi.

Söz konusu saldırıyla ilgili HÜDA PAR yetkililerinden yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.00`de parti önünde yapılacak halk buluşması için şehir merkezinde konvoy eşliğinde şehir turu attık. Konak Mahallesi Gazi caddesine ulaştığımız sırada HDP`nin anons aracı bilerek konvoyun içerisine girdi.” dedi.

HDP`nin anons aracının içerisinde bulunanların provokatörlük yaptıklarını belirten bir partili ise konvoy geçtiği sırada PKK yandaşlarının ara sokaklardan kaldırım taşlarını sökerek araçlarına doğru fırlattıklarını ve aracının zarar gördüğünü söyledi.

Bir kişinin elinden yaralandığı saldırıda olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken kargaşanın sona erdiği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir