• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
PKK`nin Xanikê köylülerine yönelik ilk katliamı değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'lilerin uzun namlulu silahla açtığı ateş sonucu 2 HÜDA PAR'lının katledildiği Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanike) köyünden Hüseyin Demirel, Abdulgafur Bal ve Ayşe Öz'ün de 90'lı yıllarda PKK'nin vahşi saldırılarında katledildiği ortaya çıktı.

Hüseyin Demirel

1972 yılında Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Xanikê köyünde dünyaya gelen Hüseyin Demirel, 90'lı yıllarda yaptığı İslami çalışmalar nedeniyle defalarca PKK tarafından tehdit edildi. Tehditlere rağmen İslami hizmetlerini arttırarak sürdüren Demirel, yaptığı çalışmalarla köyünde İslami hayatın yaşanmasına önayak oldu.

Daha sonra Nusaybin'e yerleşen Demirel, buradaki çalışmalarıyla da kısa sürede PKK'nin hedefi haline geldi. Burada da tehditler alan Demirel, 30 Temmuz 1992 yılında PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledildi.

Abdulgafur Bal

90'lı yıllarda İslami çalışmalarında dolayı PKK'nin hedefe koyduğu isimlerden bir diğeri de Abdulgafur Bal'dı.

İdil'e bağlı Xanikê köyünden sonra yerleştiği Nusaybin'de de İslami hizmetlerini sürdüren Bal, burada da PKK'nin saldırılarına maruz kaldı.

Bal, askerden geldikten sonra Nusaybin`de bir arkadaşıyla beraber diğer birinin evine taksiyle giderken uğradığı silahlı saldırıda katledildi.

Ayşe Öz

İdil'e bağlı Xanikê köyünden PKK'nin vahşi saldırısına uğrayan bir diğer Müslüman'da 65 yaşındaki Ayşe Öz'dü.

Xanikê köyünde oturan Ayşe Öz, bazen de Nusaybin'de bulunan evlerinde kalıyordu. Köydeki İslami çalışmalara verdiği destekle İslam düşmanlarının hedefi haline gelen Öz'ü katletmek isteyen PKK'liler uygun zamanı beklemeye başladı.

Nusaybin'deki evinde bulunduğu bir sırada evini basan bir grup PKK'li, uzun namlulu silahlarla evde yalnız başına bulunan 65 yaşındaki Ayşe Öz'ü tarayarak katletti. 65 yaşındaki bir kadını vahşice katleden PKK, İslam'a olan tahammülsüzlüğünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

90'lı yıllardaki vahşetini ara vermeden sürdüren PKK, yıllar ilerledikçe farklı isimlerdeki STK ve partilerle İslami hizmetlerde bulunan kişi ve yapılara saldırılarını sürdürdü.

Vahşet bugün de HDP olarak kendini gösterdi. Seçim çalışmaları bahanesiyle onlarca araçlarla gittikleri Xanikê köyünde, köylüleri tahrik etmek için her yolu denedi ve HDP'liler bununla da yetinmeyerek köydeki 2 HÜDA PAR'lıyı uzun namlulu silahlarla tarayarak katletti.   (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir