• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
"Eşimin açık cezaevine alınmasını istiyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı İslami çalışmalar nedeniyle, 2012 yılında tutuklandıktan sonra 3 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Veysi Çakmak'ın eşi Demet Çakmak yaşadıkları süreci anlattı. Eşinin yalnızca İslami duyarlılığı sebebiyle 2012 yılında tutuklandığını belirten Çakmak, eşinin gözaltı sürecinde 2 ay boyunca tek başına tek hücrede tutulduğunu daha sonra da gönderildiği cezaevinde kendisiyle görüşemediğini söyledi.

Çakmak, eşinin 2012 yılında evden camiye namaz kılmaya çıkarken gayr-i hukuki bir şekilde hatta ayağındaki terliklerle gözaltına alındığını, tutuklandıktan 2 ay sonra kendisini gördüğünde ise tanıyamadığını belirtti.

"Eşim 2 ay psikolojik baskı altında tutuldu''

Uğradığı psikolojik baskı nedeniyle eşini tanıyamadığın söyleyen Demet Çakmak, “Eşim 2 ay boyunca tek başına tek bir hücrede kaldı hatta 2 aydan sonra onu gördüğümde psikolojik olarak çok kötü durumdaydı. Eşim bana bu cezanın canlı mezara girmekle aynı olduğunu söylediğinde ben de çok üzüldüm.” dedi.

Demet Çakmak, eşinin İstanbul'da önce gözaltına alındığını ve daha sonra kendisine haber verilmeden Kartal Karakoluna ve oraya gittiklerinde ise oradan Tokat cezaevine gönderildiğini belirterek, “Eşim dört yıl Tokat cezaevindeydi fakat ben gidemiyordum hem kaynım hastaydı hem de çocuklarım çok küçüktü ayrıca bebek bekliyordum. Bir yıldan fazla süre içinde ne ben ne de çocuklarım eşimle hiç görüşemedik, bu durum eşim için de kötüydü. Ziyaret saatlerinde yalnızca boş bir odada bizim onunla görüşmemizi hep beklemiş.” ifadelerini kullandı.

“En küçük oğlum babasını tanımadan büyüyor”

Kocasının cezaevine girdiğinde en küçük çocuğuna hamile olduğunu belirten Demet Çakmak, “Küçük oğlum babası yokken doğdu ve görüşlere gidemediğim için babasını tanıyamadı, eşim de baba olma mutluluğunu yaşamadı. Bu durum beni de eşimi de çok üzüyor.” şeklinde konuştu.

Eşinin babasını hastayken hiç göremediğini ifade eden Demet Çakmak, "Biz kayınbabamın hastalığında eşimle görüşmesi için çok uğraştık, dilekçeler verdik fakat izin verilmedi. Eşim babasını ancak vefat ettiğinde 4 saat görebildi." dedi.

“Eşimin açık cezaevine alınmasını istiyorum”

Eşinin tahliyesine bir yıl kalmasına rağmen açık cezaevine alınması gerektiğini söyleyen Demet Çakmak, ''Bizi hep uğraştırıyorlar, 2 aydır uğraşıyorum fakat bununla ilgilenmiyorlar. Eşimin açık cezaevine alınma hakkı olduğunu söylüyorlar fakat onaylanmadığı için bir şey yapılamıyor. Eşim çıkar çıkmaz askere gideceği için, açık cezaevine alınması bizim için önemlidir. Artık çocuklarımın baba hasretinin biraz azaltmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.     (İlknur ESMER - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir