• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Yavuz, geleneksel Cuma duasına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haşimiye esnafıyla birlikte geleneksel Cuma duasına katılan HÜDA PAR`ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, halkın bu güzel geleneklerinin idari sisteme taşınması gerektiğini söyledi.

Yapılan duaya katılan Yavuz, okunan dualara âmin dedi. Ayrıca dua programına katılan Ak Parti milletvekili adayı Nurettin Nebati ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile tokalaşan Yavuz, kendilerine başarılar diledi.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Yavuz, “Bu çok güzel bir gelenektir. Yalnız bu güzel geleneklerin idari sisteme yansıması gerekiyor. Şu anda TBMM`de bu dualar yapıldığı zaman kayıtlara X  yani bilinmeyen diye geçiyor. Biz diliyoruz ki yasama organı da idarinin en üst makamı da halka benzesin. Bu haklar anayasal güvence altına alınsın. Bu konuda iktidara önemli görevler düştüğünü düşünüyoruz. Bizler de muhalefet olarak bu güzel ortamların oluşması için elimizden geleni yapacağımızı buradan beyan ediyoruz.” diye konuştu.

Yapılan duanın ardından Haşimiye esnafını ziyaret eden Yavuz, burada esnafın sorunlarını dinledi. İslami bir muhalefet adına yola çıktıklarını belirten Yavuz, halkın sorunlarının çözülmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Esnaf ziyaretinin ardından temaslarına devam eden Yavuz, bu kapsamda Haliliye Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Yavuz`u Okul Müdürü Mehmet Ağar ve Müdür Yardımcısı Recep Çoban karşıladı.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Yavuz, yaşanan toplumsal sorunlara dikkat çekerek mevcut durumda var olan muhalefet boşluğunu doldurmak için yola çıktıklarını söyledi.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade eden Ağar ise İslami ahlaka sahip insanların siyasete girmesinin toplum açısından faydalı olacağını düşündüklerini söyledi.

Ardından eski görev yeri olan özel bir dershaneyi ziyaret eden Yavuz, burada dershane Müdürü Mahmut Gültekin ve öğretmenler tarafından karşılandı. Burada bir müddet öğretmenlerle sohbet eden Yavuz, eğitimdeki sıkıntıları dile getirdi. 

Gültekin ise yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Yavuz`a başarılar diledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir