• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Bağımsız aday Şahin`in mitingine binler katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın desteklediği Bingöl Bağımsız Milletvekili Sait Şahin, Bingöl'de binlerce kişinin katıldığı mitingde halka seslendi. 

Konuşmasında iktidara yüklenen Şahin, HDP'yi sert sözlerle eleştirerek bu partide Lut kavminin sapkınlığı olduğunu söyledi.

Çok sayıda kanaat önderinin de destek verdiği mitinge binlerce kişi katıldı. Şahin`den önce platforma çıkan HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, yaptığı kısa konuşmada Bingöl halkından Şahin`e destek vermelerini istedi.  

Tasalının yaptığı konuşmanın ardından kanaat önderleriyle birlikte platforma çıkan bağımsız aday Şahin, halkı selamladıktan sonra konuşmasına geçti.

"Bingöl mahrumiyet içinde"

Konuşmasında iktidar partisini ve vekillerini eleştiren Şahin, Bingöl`de her alanda sorunların aleni bir şekilde baş gösterdiğini dile getirerek, “Bingöl`ün çevresinde bulunan iller ile yarışamayacak derecede hizmetten mahrum bırakılması anlaşılır gibi değil. Baktığınız zaman Bingöl Çevre illere bağımlı hale getirilmiş bir şehir durumunda. Bu ilin bir kalkınma bakanı var ama kalkınmada Türkiye sıralamasında sondan 5. sıradayız. Bu durum Bingöl`e zulümdür.”dedi.

“Esnaf kendi yolunu yapıyor”

Konuşmasının büyük bölümünde kentin yaşadığı mahrumiyetlere değinen Şahin, “Seçim çalışmalarımız kapsamında bazı Bingöl esnafını ziyaret ettik geçenlerde. Esnaf kardeşlerimiz yaşadıkları mağduriyetten dolayı bize sitemde bulundu. Bingöl`de ki esnaflar diyorlar ki biz kendi cebimizden para verip yolumuzu yapıyoruz. Bende buradan sesleniyorum Bingöllün karayolları müdürlüğü yok mu?” ifadelerini kulandı.  

Her şeyde olduğu gibi Bingöl sağlıkta da çevre illere bağımlı”

Bingöl`ün sadece yol sorununun değil birçok sorununun olduğunu belirten Şahin, “Bingöl`ü perişan eden sadece yollar değil. Bingöl`ü perişan eden birçok sorun var. Bingöllüler sağlık açısından perişan oluyorlar. Bingöllü kardeşlerim hastalarını çevre illere göndermek zorunda kalıyor. Bingöl ile Muş hastanesini aynı zamanda başlattılar. Muş Hastanesi şimdi hizmet veriyor ama Bingöl Devlet Hastanesi hala bitirilememiş durumda.”ifadelerini kullandı.

Bingöl`ün basının duyarlığını da değinen Şahin, “Bingöl`de ki yerel basını tebrik ediyorum. Onlar yazıyorlar gazetelerinde dile getiriyorlar, hastanemizi istiyoruz diye. Haklarını bildikleri dillerde gazetelerinde söylüyorlar hem Zazaca hem Türkçe hem de Kürtçe söylüyorlar. Bingöl sadece sağlıkta değil bütünüyle çevre illere bağlı durumda. Bingöl Malatya`nın ilçesi olmuş. Bingöl Diyarbakır`ın, Muş`un ilçesi olmuş.  Bingöl de yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, il yolcu taşımacılığı için gerekli olan evrakları buradan ta Erzurum`a gidip alıyorlar. Tamamen Bingöl`ü başka illere bağlı yapıp Bingöl`ü ilçeye dönüştürme çabasındalar. Bingöl`e bir SÜTAŞ fabrikası yapacaklardı ama tam 13 senedir bu fabrika yapılamadı. Bunlara dur dememiz lazım. Bunları mecliste haykırmamız lazım.” dedi.

 “AK Parti ve HDP`ye eleştiri”

Konuşmasının devamında AK Parti ve HDP`ye yüklenen Şahin, şu ifadeleri kullandı: “AKP ve HDP`nin seçim billboardlarına baktığımızda AKP şöyle diyor, ‘Onlar konuşur AK Parti yapar.` HDP ise seçim billboardlarında büyük insanlığa diyor. Buradan sesleniyorum, Hatice Belgin`i öldüren de insanlık olur mu?  Diyarbakır da kurban etini dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını binanın 4. katından atıp ondan sonra cesetleri yakan birinde insanlık olur mu? Yine burada kendileri gibi düşünemedikleri için onların partisinden başka bir partiye oy verdiği için Karlıova`da 2 kardeşimizi katledenlerde insanlık olur mu?”

‘HDP`de Hz. Lut kavminin ahlaksız sapkınlığı var`

HDP`nin CHP`den daha tehlikeli olduğunu ve HDP`nin, bir taraftan silahla, baskıyla, diğer taraftan da İslam`a, imana, ahlaka düşmanlıkla bu toplumu ahlaksızlaştırmaya çalıştığını belirten Şahin, “CHP camileri kapattı, Kur`an`ı yasakladı, Kur`an kurslarını yasakladı. HDP ise 6-7 Ekim olaylarında camileri yaktı, Kur`anları yaktı, Kur`an kurslarını yaktı. HDP, CHP`nin yapmaya cesaret edemediğini yaptı.  Şuan HDP`nin listesinde eşcinsel milletvekili adaylar var. Yani Hz. Lut kavminin ahlaksız sapkınlığı var. HDP toplumumuza bu ahlaksızlığı taşıyor. Meclise bunu taşıyor. Eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışıyor. “Namus toplumsal kâbustur” pankartları asan, kadınlara “ben kimsenin emaneti değilim” dedirten, taksime gidişi Kâbe`ye gidişle eş gören, Nevruzu ramazan ve kurban bayramlarına denk tutan HDP bizlerin ve Bingöl halkının temsilcisi olamaz.” ifadelerini kullandı.

‘Bize oy verin hiç bir şey olmaz`

Bazı partilerin söylemleriyle seçmen iradesi üzerinde baskı kurmaya çalıştığını belirten Şahin, “Bizde diyoruz ki, bize oy verin hiçbir şey olmaz.” çağrısında bulundu.

Şahin, “HDP diyor ki, bize oy vermezseniz kıyamet kopar. İktidar da diyor ki, bize oy vermezseniz kaos çıkar. Aksine huzur olur, kardeşlik olur ve inanın barış olur. Değerler aşınmış, gençlik yozlaşmış, maneviyat çökmüş ama kimsenin umurunda değil. 4 siyasi parti seçim beyannamelerini yayınladı. Bir tek kelime bundan bahsetmediler. Gençliğimizin maneviyatı ne durumda, toplumun imanı ne durumda, insani ve ahlaki durumlar ne durumda bir tek parti yer vermemiş. Biz sizin adınıza bunları meclis kürsüsüne taşıyacağız. Meclisteki sesiniz olacağız” şeklinde konuştu.

Davutoğlu`nun Bingöl mitingindeki 3-0 söylemine karşılık 2-1 diyen Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizler sizden 3-0 istemiyoruz. Açgözlü değiliz. İkisi onların olsun. Birini bize verin yeter diyoruz. Onu da sizin adınıza istiyoruz. Onu da meclisteki sesiniz olmak için, Bingöl`ü sahiplenmek için istiyoruz. Bingöl de bağımsız milletvekili adayına bir teveccüh var. Bundan dolayı AK Parti`nin etekleri tutuşmuş. Halka diyorlar ki, bağımsıza oy vermeyin. Bağımsız ne yapacak? Gidip mecliste bir kenarda oturacak. Bizde diyoruz ki, mecliste konuşmayan, Bingöl`ün haklarını savunmayan, Bingöl için iş yapmayan, sadece ihale koşuşturan, adamlarını yerleştiren üç milletvekiliniz olacağına, Bingöl`ün mecliste konuşan, haklarını savunan bir tane milletvekiliniz olsun. Üç tane hayırsız çocuğunuz olacağına, bir tane hayırlı çocuğunuz olsun.” dedi.

‘Yalan Siyasete Başvurdular`

Şahin, AK Parti`ye yüklendiği konuşmasının son kısmında şunları dile getirdi: “Bakıyoruz ki diğer partiler bizim hakkımızda yalana başlamışlar. Bunlar Allahtan korkmuyorlar Allahtan korksaydılar yalan söylemezlerdi. Bunlar milletvekili seçilsin diye her bir yola başvuruyorlar. Bunlar ihale almak için bu yola çıkmışlar. 7 Haziran sizin için bir fırsattır AK parti Bingöl`ü çantada keklik yapmış, ama bu sefer çantada keklik olmadığınızı onlara gösterin.” (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir