• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Kürd halkı Apoizme boyun eğmeyecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisinin(HÜDA-PAR) desteklediği Hür Aday Van Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, Şırnak`ın İdil ilçesinde HDP/PKK yandaşları tarafından Şehid edilenlerin şehadetlerini kutlayarak gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 “Bu zihniyetin tarihi bu şekilde katliamlarla dolu”

Şırnak`ın İdil İlçesine bağlı Kozluca (Xanıké) köyünde Şehid edilenlere Allah`tan rahmet dilediğini söyleyen Oğuz, “Bu üzücü olay, PKK ve HDP`nin yaptığı ilk katliam değil, ilk zulüm değil. Bu zihniyetin tarihi bu şekilde katliamlarla, zulümlerle ve baskılarla doludur. Bu uğursuz yapı kurulduğu günden bugüne kadar Kürt halkının başına bela olmuş, Kürtlerin huzurunu kaçırmış, Kürtlerin gençlerini, gencecik yaşta hayatlarını heder etmiş ve bugüne kadar gelmiştir.” dedi

“Kürdistan coğrafyasında zulüm yapıldığını görüyoruz”

HDP`nin provokasyon için köye gittiğini söyleyen Oğuz, HDP`nin hiç oy almadığı bu köye tamamen tahrik amaçlı ve büyük bir konvoy ile geldiğini söyledi.

Oğuz, “Kendilerine herhangi bir sataşma olmadığı halde, çalışmalarına ilişkin hiçbir tepki olmadığı halde köy halkını tahrik ederek onların değerleri ile alay ederek mütedeyyin bir köyde tamamen provokasyon amaçlı bir faaliyet yürüttükleri ortada. Köylülerinde haklı olarak yapmış oldukları eylemlere yapmış oldukları tepkilere karşılık onlara silahla karşılık veriyor. Bunlar bütün Kürdistan coğrafyasında oluşturmak istedikleri düzenin ne olduğunu biz biliyoruz. Daha önce Kobani`yi bahane ettiler ve Kürdistan Coğrafyasını ateşe verdiler, onlarca canın kaybolup gitmesine sebebiyet verdiler. 6-8 Ekim olaylarının kanı hala ellerinde iken, şuan batı`da kendini barışçıl, demokrat bir portre çiziliyor, Kürdistan coğrafyasında ise bir baskı ve zulüm yapıldığını görüyoruz. Seçim bölgelerinde özellikle köylerde tehditler yapıldığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kürt halkı apoizm`e boyun eğmeyecek”

Çözüm süreci ile birlikte milletin örgütün kucağına terk edildiğini söyleyen Oğuz, yaşanan bu gelişmelerin, çözüm süreci ile kaybolup giden huzurun alameti olduğunu söyledi.

Oğuz, “Burada hükümetinde, devletinde çok ciddi anlamda sorumluluğu vardır. İslam-i STK`lara ve HÜDA-PAR`a onlarca saldırı var, bugüne kadar hiçbirinin faili hala yakalanmadı, üzerlerine gidilmedi, PKK ve HDP`de bundan cesaret alarak bu saldırılarını sürekli devam ettiriyor. Bu süreç bu şekilde baskı uygulatarak devam ettirilmesi mümkün değildir. Kürt halkı Kemalizm`e boyun eğmemiştir, Apoizm`e de boyun eğmeyecektir. Bunları herkesin bilmesi gerektiğini özellikle vurguluyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir