• DOLAR 32.534
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2438.795
  • ...
Davutoğlu "Bu halk meydanları hiçbir vandala bırakmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında geldiği Van`da Yukarı Norşin Camii`nde kıldığı Cuma namazının ardından Partisinin Beşyol Meydanında düzenlediği mitingde konuştu.

Türkiye`nin artık 90`lı yılların Türkiye`si olmadığını belirten Davutoğlu, Şimdi 7 Haziran akşamına göre tehdit savuranlara söylüyorum. Tekrar 6-7 Ekim olayları gibi olaylara tevessül edeceğiz diye tehdit ederseniz. Bilin ki devlet ve millet 6-7 Ekim olaylarını yaşadıktan sonra, gezi olaylarını yaşadıktan sonra bu meydanı hiçbir vandala, hiçbir teröriste terk etmez.” dedi.

Geçmişte JİTEM ve derin devletin bu halkı susturamadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu,  örgütün tehdidinin Vanlıları da, Güneydoğudaki vatandaşları da susturamayacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, “Gereken tedbir en iyi şekilde alınır. Hiçbir Vanlı kardeşim korkmasın hiçbir vatandaşım çekilmesin. Gitsin oyunu kime verirse versin ama mutlaka oyunu versin kimseden korkmayın.” dedi.

“HDP Şiddeti ve terörü vadediyor”

HDP/PKK`nin sadece bölgede şiddeti vadettiğini vurgulayan Davutoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü.

“HDP ne vadediyor? Buraya geldiklerinde vadettikleri şey şu: ‘7 Haziranda biz barajı aşamazsak tekrar şiddeti, terörü getiririz.` 5 Siirtli genç dağa kaldırıldı ve ailelerine şu mesaj gönderilmiş: ‘Ya bizi desteklersiniz ya da bu gençleri iade etmeyiz.` Ya Allah aşkına şimdi Demirtaş`a soruyorum. Bunların karşısında net bir tavır alacak mı? Arkasındakiler cevap versin. Hiçbirinde ses yok.”

“Kudüs, Mescid-i Aksa'dır, Mescid-i Aksa da bizimdir ve bizim kalacak.” diyen Davutoğlu,  “Gezi olaylarıyla milleti şiddete mahkûm bırakmak istediler. Türk'e yabancı CHP'yi Kürt'e yabancı HDP'yi bu millet iktidar yapar mı? “ diye sordu.

“Bu barbar zorba erkekler HDP binasından çıktı”

Siirt`te HDP/PKK`nin saldırısına saldırıya uğrayan 3 bayana da değinen Davutoğlu, “Siirt'te bir miting yaptık. Mitingden çıktıktan sonra ben Tunceli'ye giderken bir haber geldi. 3 kız kardeşimiz Elif, Merve ve Yeter, bizim mitingden çıkıp HDP binasının önünden geçerken barbar birtakım zorbalar tarafından saldırıya uğradı. Bu barbar, zorbalar HDP binasından çıktı ve bizim kız kardeşlerimize bacılarımıza saldırdılar.” diye konuştu.  (Murat Dalgın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir