• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Bağımsız aday Yapıcıoğlu halkla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Sur ilçesindeki esnafı ziyaret etti. Yapıcıoğlu, destek gezilerinin ardından Hz Süleyman Camii yanında halkla buluşma etkinliğine katıldı.

Etkinlikte halka hitap eden Yapıcıoğlu, Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethinin yıldönümü münasebetiyle önemli mesajlar verdi.

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül`ün de katıldığı esnaf ziyaretlerinde Sur esnafı Yapıcıoğlu`na büyük ilgi gösterdi. Gittiği yerlerde esnafın işlerinin durumunu soran Yapıcıoğlu, buralarda halkın sorunlarını ve beklentilerini dinledi.

“Sizi Mecliste görmek istiyoruz”

Gerçekleştirdiği ziyaretlerde Sur esnafının sıcak ilgisiyle karşılaşan Yapıcıoğlu, esnafın büyük bir bölümünden destek sözü aldı.  Seçimlerde oylarını Yapıcıoğlu`ndan yana kullanacaklarını belirten esnaf, Yapıcıoğlu`nu Mecliste görmek istediklerini dile getirdiler.

Yapıcıoğlu`nun ziyaretlerde esnaflarla olan sıcak diyalogu renkli görüntülere sahne oldu.

Sıkıntısı olan vatandaşların iletişim numaralarını aldı

Ziyaretler sırasında bazı vatandaşların sorunlarını not aldıran Yapıcıoğlu, sıkıntıları olan vatandaşlara yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

İkindi namazını Nebi Camiinde kılan Yapıcıoğlu, esnaf ziyaretine kaldığı yerden devam etti ve saat 17.00'de Hz Süleyman Camii yanında halkla buluşma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen açık hava toplantısına katıldı.

“Bizans Diyarbakır`ı geri almanın hesabını yapıyor”

Programda konuşan Diyarbakır bağımsız milletvekilli adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır`ın fethinin Diyarbakır`ın Bizans işgalinden kurtuluşu olduğunu belirterek, “Bu fetih programı herkese mübarek olsun. Allah Teâlâ Diyarbakır`ın bir daha Bizans tarafından işgalini İslam ümmetine göstermesin. İslam ordularına Diyarbakır`ı kaptırmak zorunda kalan ve burayı terk eden Bizans ve mirasçıları, bin 300 yıldan fazladır burayı geri almanın hesabını yapıyorlar. Ordularıyla yeniden burayı alamayacağını anlayan Bizans ordusu, insanların zihnini almayı denediler. Hiçbir zaman da bu sevdalarından vazgeçmediler ve vazgeçmiyorlar.” dedi.

Konuşmasında Lozan'daki görüşmelerde İngiliz heyetinin başkanlığını yapan Lord Curzon'la ilgili bir anekdot aktaran Yapıcıoğlu, "Bundan 90 küsur yıl önce İsviçre'nin Lozan kentinde İngiliz hükümetini temsilen Lord Curzon Türkiye'den gelen bir heyetle görüşüyor ve Lozan Antlaşması imzalandı. Lozan'da barış anlaşması imzalandıktan sonra Lord Curzon Londra'ya dönüyor ve İngiliz parlamentosunda ona hesap soruyorlar, diyorlar ki "Osmanlı bu kadar sıkışmışken bu kadar zor durumdayken sen nasıl onları bu kadar rahat bıraktın? Curzon cevaben diyor ki "Bizim yapmak istediklerimizi onlar yapacaktır. Bunu yapacak olanlara bıraktık.` Onların kim olduğunu hepiniz biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

“Kemalizm`in Kürt versiyonu insanları İslam`dan uzaklaştıramayacaktır”

1922 yılından sonraki yıllarda toprakları fiilen işgal eden ve bu toprakları bırakıp gidenlerin sürekli olarak insanların zihinlerini işgal ettiğini ifade eden Yapıcıoğlu,   “Ama bu işgal Kürdistan sınırlarına geldiğinde durdu. Aradan 70-80 yıl sonra zorla veya dışarıdan gönderilen lejyonerler ve buraları işgal edemeyeceğini anlayan Emperyalistler, nasıl bir zihni işgal edebiliriz diye düşünüyorlar. Kemalist zihniyetin Kürt versiyonunu keşfettiler ve onu parlatıyorlar. Allah`ın izniyle onların bu hayali asla gerçekleşmeyecek ve kâbusa dönüşecek. Allah`ın izniyle burada yatan şehit sahabelerin kanının bereketiyle,  Amed kıyamete kadar İslam hâkimiyetinin altında kalmaya devam edecektir.”  ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından vatandaşlarla birer birer selamlaşan Yapıcıoğlu buradan ayrıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir