• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
Meal ve çelişkiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber 

Çelişkilerden önce bir durum tespiti yapalım.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Kürtçe Kur`an meali basması ve Cumhurbaşkanının bu meali meydanda taşıması, kabul etmek gerekir ki, ilk bakışta Kemalizmin son kalıntılarıyla beraber çöküşünü resmetmesi açısından önemli gelişmedir.

Olayın iki önemli boyutu var çünkü: Hem Kur`an-ı Kerim hem de Kürd dili…

Gelelim ölçüsüz tepkilere…

Eşcinsel sapıklığın seçim beyannamelerine girmesine, dini değerlere ve Peygamberin sözlerine aleni bir şekilde hakaret edilmesine ses çıkarmayan bazı kişilerin, bu meseleyi “Mızrak uçlarına asılan ayetler”, “Emevi zihniyeti” ve “Muaviye siyaseti” çerçevesinde değerlendirmeye alması sadece edepten yoksun olduklarını gösterir.

Öyle ya her meselenin iki tarafı vardır. Siz bir tarafı “Emevi ve Muaviye” diye tanımlıyorsanız diğer tarafta da İmam Ali ve dostları var demektir.

Hangi aklı başındaki Müslüman, Allah Resulünün “Kadınlar size Allah`ın emanetidir” sözüne cevap olarak “Biz kimsenin emaneti değiliz” diyenleri, “Toplumsal kabustur namus” diyenleri, sapıklığın meşrulaştırılmasını ve sapıklar arası evliği vaat edenleri, İmam Ali ve tertemiz dostlarıyla bir tutabilir?

Küçük bir bilgi olarak şunu da paylaşalım: İslami kaynaklara göre eşcinsel sapıklara en ağır ceza Hz. Ali tarafından verilmiştir.

Ayrıca bu meselenin bu şekilde yorumlanmasında anakronik bir problem de vardır.

Seçim sath-ı mahali, Sıffin meydanı değildir.

Kur`an`ı kaldıran kişi mağlup olmak üzere olan bir vali değil, cumhurbaşkanıdır.

Kur`an`ı kaldıran kişi ittifak arayan değil, karşısında ittifak kurulan kişidir.

Bunlar tutarsız görüşlere cevaplarımız…

Şimdi çelişkilerden söz edebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde ısrarla “Ana dilde eğitim olmaz” diye açıklama yapan kişidir. Şimdi kendisine “Ana dilinde eğitimine izin vermediğiniz kişilerin ana dilinde neden meal basıyorsunuz?” diye sorsak ne cevap verecek?

Bakın elinizde salladığınız Kur`an`da şöyle bir ayet de vardır:

“O`nun varlığının ve kudretinin delillerinden biri de: Gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olmasıdır. Elbette bunda bilen ve anlayan kimseler için ibretler vardır.” (Rum/22)

Allah`ın ayetlerinden olan dillere Allah`ın emrettiği şekilde adil olarak yaklaşmıyorsunuz!

Bir diğer çelişki de Kur`an`ı gösterip HDPkk zihniyetine eleştiri getirme garabeti…

Çözüm sürecine zarar gelmesin diye Pkk zihniyetinin yaptığı baskı, tehdit ve tahribatlara karşı çıkmayanlar kimlerdi? Dernekler yakılırken, yüzlerce kez saldırıya uğrarken neden hiç kimse yakalanmadı?

Evet, meseleye nereden baksan çelişki görünüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir