• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da İnşaat Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen ve bu yıl 6’ıncısı düzenlenen 6. İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı’na katılarak sergi standı açan 85 firma bir birinden ilginç ürünler sergilediler.

Bunlardan en fazla dikkat çekenleri ise Van Esnaf ve Sanayi Kooperatifler Birliği (VESKOB) ‘nin çevre dostu standı, Mardinli yatırımcının Yalıtımlı blok taş standı ve Traktörlerin sergilendiği standlar oldu.

Çevre dostu projelerden vergi alınmamalı

Yaptıkları çalışmaları ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan VESKOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Doğan, Devletin bu tür çevre dostu projelere destek olması gerektiğini belirterek, Yurt dışında ithal edilen bu geri dönüşüm maddelerinden vergi alınmazken burada geri dönüşümden elde ettikleri maddelerden yüklü miktarda vergi alındığını söyledi.

“Standımıza çok yoğun bir ilgi var”

Stantlarına çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Ömer Doğan, “Fuara gelen hemen hemen herkes bizim standımızı ziyaret ediyor. Vali bey de bizleri ziyaret etti. Yaptığımız iş de çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Toprağa karışan birçok madde topladıklarını ve bu maddelerden birçoğunun yüzyıllarca toprakta kalarak çürümediğini belirten Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Ekolojik dengeye çok ciddi bir şekilde zarar vermektedir. En basitinden bir köpük tabak ya da pet tabak bile 500 yıl ancak toprak haline gelebiliyor. Onun için Avrupa ülkelerinde bu tür projelere ciddi anlamda destek veriliyor. İnsanlar buna teşvik ediliyor. Çünkü burada sıfırdan bir madde üretme sıkıntısı yok. Daha önce üretilmiş ve doğada zararlı bir atık olarak duran maddeleri alıp hem çevreni koruyorsun ve bu maddeyi tekrardan yıllarca kullanabiliyorsun.”

Stantta sergilenen demir adam robotu, eski kitap ve kazan ise en çok ilgi çeken malzemelerin başında geldi.

“Çiftçinin bilinçlenmesi için bu tür fuarlar önemlidir”

Fuara Van’dan katıldıklarını belirten Traktör satış sorumlusu Hasan Özgökçe ise bu tür fuarların çiftçiyi bilinçlendirmek anlamında önemli olduğunu belirterek, “Bizim için de çok önemlidir. Çünkü mallarımızı tanıtmamız ve daha iyi sunum yapabilmemiz için bizlere olanak sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Fuara ev sahipliği yapan Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinin bu tür fuarlar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Özgökçe, bu tür fuarların bayram havasında geçmesinin kentin ekonomisi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

“Hem hafif hem de ısı yalıtımlı”

Fuara Mardin den katılan Hasan Yıldız ise yalıtımlı blok taş imalatı yaptıklarını ve ürünlerini mono blok olarak tek seferde ürettiklerini söyledi.

Ürettikleri ürünlerin patentli olduğunu da söyleyen Yıldız, “Türkiye’de bu ürünü iki tesis üretiyor. Bir tanesi Sakarya’da, diğeri biziz. Ürünümüzün en büyük özelliği hafif olması açısından perde kolonlarına yük bindirmemesi ve ısı yalıtımı ya da dış kaplamaya ihtiyaç bırakmamasıdır.” şeklinde konuştu.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen fuar 4 gün sürecek. (Murat Dalgın İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri