• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Doğum aşamasındaki kadın gözaltına alınmak istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami çalışmalarından dolayı 28 Şubat sürecinde fişlenen ve 2000`li yıllarda hakkında dava açılıp örgüt üyeliğinden ceza verilen Serap Ülsen (38) isimli kadın, erken doğum için gittiği hastanede terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alınmak istendi. Polis, hastane yönetiminin teslim etmek istemediği kadını cezaevine götürmek için hastane önünde bekliyor.

Öte yandan Ülsen`in, daha önce de hamileyken 2 çocuğunu, yaşamış olduğu tutuklanma kaygısından dolayı düşük yaptığı öğrenildi.  Şu an erken doğum aşamasında olduğu ve karnındaki bebeğiyle birlikte hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen Ülsen`in, gözaltına alınmak istenmesi yakınları tarafından tepkiyle karşılandı.

Yaşanan duruma tepki gösteren Ülsen`in yakınları, “Bu sabah saatlerinde 7 aylık hamile olan hastamızı durumunun ağırlaşması sebebiyle hastaneye kaldırdık. Kısa bir süre sonra terörle mücadele polisi hastaneye baskın düzenleyerek, 2009 yılında kesinleşmiş cezası olduğu sebebiyle erken doğum aşamasındaki hastamızı gözaltına alınıp cezaevine götürmek istedi.  Çok sayıda polisin ve zırhlı aracın hastanenin etrafını sarmasını anlamakta güçlük çekiyoruz.” dediler.

Edinilen bilgilere göre Serap Ülsen, İslami çalışmalarından dolayı 28 Şubat sürecinde fişlendiği ve 2000`li yıllarda hakkında açılan davadan dolayı yargılandığı ve kendisine 6 yıl 3 ay ceza verildiği bunun da 2009 yılında Yargıtay tarafında onanarak kesinleştiği belirtildi. Polis, Ülsen`i gözaltına almak için hastane önünde beklemeye devam ediyor. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir