• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Şanlıurfa'da gazeteciler için basın müzesi açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayatını kaybetmiş gazetecileri anma programı düzenleyen ŞUÇGAD, gazeteciler için basın müzesi oluşturmaya hazırlanıyor.

Hayatını kaybeden gazetecilerin kullandığı fotoğraf makinalarını, kalemlerin, ses kayıt cihazlarının sergileneceği müzede gazetecilik mesleğinin gelecek nesillere aktarılması düşünülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak,  "Şanlıurfa'da faaliyete girdiğimizden buyana kent genelinde ve ilçelerde görevini en iyi şekilde yapan ve büyük zorluklar yaşayan gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek adına birçok ilklere imza atacağız. Bu sorunların çözümü ile birlikte yine olmazsa olmazımız sosyal aktivite. Gazeteci arkadaşlarımızın zor çalışma hayatını kolaylaştırmak ve onlara yararlı proje ve çalışmalar yapmak adına derneğimize ait alanda " Müze" yapacağız.

Bu Müze'de ise yıllardır Şanlıurfa'da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın, gündem yaratan haberleri, gazetecilikte yıllar önce kullanılan fotoğraf makinesi, kamera, daktilo vs. gibi ekmeğimizi kazandığımız ve halka doğruyu yansıttığımız bu malzemelerimizi burada sergileyeceğiz. Yıllar sonra ise bu yaptığımız çalışmaları gören yeni nesiller ise teknolojinin gelişiminin ne kadar önemli olduğunu ve gazeteciliğin ne şartlar altında yapıldığını bu müzede görecek." dedi.

Kısa sürede tamamlanması düşünülen müzenin resmi açılışının gerçekleştireceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir