• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Yavuz: `Halkımızın sorunlarını Mecliste dile getireceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Harran ilçesindeki esnafın sorunlarını dinleyen Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, “Halkımız teveccüh gösterirse yaşadıkları sorunları Mecliste dile getireceğiz.” dedi.

Harran esnafının büyük ilgisiyle karşılaşan Yavuz, esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Harran ilçesinin sorunlarını dile getiren esnaf ilçenin sıkıntılar içerisinde yüzdüğünü belirtti.

Bir köyün bile Harran`dan daha gelişmiş olduğunu ifade eden esnaf, Harran`ın sit alanı ilan edilmesi nedeniyle, ne bir ev yapılabildiğini, ne de yıkılabildiğini,  tarlalarda tarım yapılamadığını, yolların sit alanı olması nedeniyle de ne asfalt, nede parke taşı yapıldığını ifade etti.

 “Batıdaki bir köy bile Harran`dan daha bakımlı”

Tarihi geçmişi dolayısıyla ilçeye birçok turist geldiğini  ifade eden Haranlılar,  esnaf olarak utandıklarını, yolların toz içerisinde olduğunu, ne bir çevre temizliğinin yapıldığını, gelen turistler için   bir konaklama yerinin, ne de bir tuvaletin olduğunu ifade etti. Harran`a en yüksek ödeneğin yapılmasına rağmen en bakımsız ilçe olduğunu ileri süren esnaf, batı bölgelerindeki bir köyün bile daha bakımlı olduğunu belirterek sorunların gündeme getirilmesini istedi.

Sorunları not alarak TV programında gündeme getireceğini ifade eden Yavuz, halkın teveccüh göstermesiyle Mecliste de bu sorunları gündeme getireceğini, İslami bir muhalefet için Harran ilçesinin oylarına talip olduğunu söyledi.

Esnaf ziyaretlerine devam eden Yavuz`un  bir kaynakçı dükkânında eline malzeme alıp kaynak yapması renkli görüntüler oluşturdu.

Daha sonra Harran ilçesinde bulunan Hayat El Harrani Hazretlerinin kabrini ziyaret eden Yavuz ve beraberindeki heyet, burada dua ettikten sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir