• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
`Batman Belediyesi, mahallelerin suyunu TPAO`ya aktarıyor` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Petrolkent Mahalle sakinlerinden İ.T. isimli şahıs, 20 gün önce belediye tarafından bir ekip Petrolkent Mahallesinden geçen ana su şebekesinden, TPAO duvarı delinerek su aktarıldığını iddia etti.

Mahalle sakini İ.T. isimli şahsın iddiasına göre, “Petrolkent Mahallesi  Bostan Caddesinden geçen ve 5 mahalleye ait ana şebekeden,  TPAO`ya 100`lük boru ile su verilmiş. 6-7 senedir yaz boyunca mahalleli olarak susuz kaldığımız halde ve bize yetmeyen sudan TPAO`ya aktarılmasına anlam veremiyoruz. Yaklaşık 7 senedir su yetmediğinden şebeke suyu mahallelere paylaşılıyor.  Gündüz Yavuz Selim, Bayındır ve Petrol Mahallelerine, akşam ise Petrolkent, Seyitler, Güneykent ve Karşıyaka mahallelerine su veriliyor.” ifadelerini kullandı.

Suların yetersiz olduğunu vurgulayan İ.T. isimli şahıs, “Su yetersiz ve mahalleli bu suya bağlı iken kalkıp suyu TPAO`ya vermeleri hiç  de mantıklı değildir. Evlerimizde kurmuş olduğumuz su depoları ile idare ediyoruz. Gece gelen suyu depolarımıza koyup gündüz kullanıyoruz. Bizim mağduriyetimiz giderileceğine, mağduriyetinize daha da mağduriyet ekleniyor.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir