• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
6-7 Ekim olaylarında yakılan Vergi Dairesi binası okul olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-7 Ekim vahşetinde yakılarak kullanılmaz hale getirilen Kızıltepe Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesi binası Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Tadilatı yapılmayan ve değerinin altında bir ücret ile bazı özel şahıslara satılacağı yönünde duyumlar alınan binanın Milli Eğitim Bakanlığına devredildiği ve okul olarak kullanılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Mardin  Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kızıltepe ilçesinde bulunan Vergi Dairesi ve Adliye lojmanları ile ilgili konulara açıklık getirdi.

Mardin Milletvekili yaptığı açıklamada, “Kızıltepe ilçemizde bulunan ve 6-7 Ekim olaylarında yakılarak kullanılmaz hale gelen Kızıltepe vergi dairesini daha önce incelemiş ve okul yapılması hususu ile ilgili olarak bakanlık nezdinde girişimlerimiz olmuştu. Kızıltepe`de merkez bir noktada olan ve bin 579  metrekare yüzölçümlü taşınmazın, okul olmasıyla ilgili girişimlerimiz sonuç verdi. İlk ve ortaokul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis onayını aldık. Kızıltepe ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Kızıltepe Adliye Lojmanlarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Merkezi olacağını açıklamasında bulunan Akdağ, “Ayrıca Kızıltepe ilçemizde bulunan Adliye Lojmanlarının tahsisini de daha önce girişimlerimiz sonucu Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığımıza devir işlemlerini gerçekleştirmiştik. Önümüzdeki ayda yapım ihaleleri yapılacak olan Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerimiz dahil olmak üzere üç büyük ilçemize, Aile ve sosyal Politikalar Merkezleri yapacağız. Bu da, iş yükünün ilçelere dağıtılması ve ilçelerimizde bulunan vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmet almalarına olanak sağlayacaktır.  İlçelerimize hayırlı olsun.” temennisinde bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir