• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Bunu yapan yandı! 10 yıl hapis cezası var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık kız kardeşler Gönül K. ve Güneş K. ile avukatları katıldı. Diğer sanık Rukiye K. ise duruşmaya gelmedi. Müştekiler Abdullatif Dalkılıç ve Mehmet Arı ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Gönül K, olay günü ablaları ile metroya binmek üzere oldukları sırada mimarlık fakültesinde öğrenci olan ablası Rukiye K'nin yanlışlıkla ağabeyinin nişanlısına ait İETT kartını kullandığını anlattı.

Kendisinin öğretmen olduğunu söyleyen Gönül K, savunmasında şunları aktardı:

''Bir diğer kardeşim Güneş de harita mühendisidir. Üçümüz de indirimli kartları kullanma hakkına sahibiz. Yengemin indirimli kartını kullanmaya zaten ihtiyacımız yok. O an panik halinde o kartın kullanılmış olması bilerek yapılmış bir davranış değil. Ayrıca biz o kartı almamaları için bir davranışta bulunmadık. İddia edildiği gibi küfür ve hakaret olmadı. Sadece 'Sen kendini ne zannediyorsun' gibi cümleler sarf ettim. Direnme ve görevli memura hakaret suçlarını kabul etmiyorum, suçsuzum. Beraatime karar verilmesini istiyorum.''

Sanık Güneş K. ise güvenlik şefi olan müşteki Mehmet Arı'nın, ablası Rukiye'nin kolundan çekerek ittiğini anlatarak, "görevli memura direnme" ve "görevli memura görevini yaptırmama" suçlarını işlemediğini savundu.

Özel güvenlik görevlisi olan müşteki Abdullatif Dalkılıç ise olay günü üç bayanın turnikelerden ücretsiz geçmek istediğini, kendisinin bu duruma müdahale ettiğini dile getirerek, ''Rukiye'nin tepkisiyle karşılaştım. Bana hakarette bulundu. Oradaki gergin ortam devam edince diğerleri tarafından da hakarete maruz kaldım. Çantaları aradığımız masayı işgal ederek görevimizi yapmamızı engellediler'' dedi.

Hakim Mithat Çelikel, duruşmaya katılmayan Rukiye K'nin bir sonraki celse ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Rukiye K'nin 8 Temmuz 2014'te Davutpaşa istasyonunda metroya binmek için başkasına ait indirimli İETT kartını kullanırken İstanbul Ulaşım AŞ güvenlik görevlisi Abdullatif Dalkılıç tarafından yakalandığı belirtiliyor.

İndirimli kartın alınmasına sinirlenen Rukiye K'nin Dalkılıç'a hakaret ettiği, görevini yapmasını engellediği kaydedilen iddianamede, Rukiye K'nin güvenlik görevlisi ile olan tartışmasına yanındaki kız kardeşleri Gönül K. ve Güneş K'nin de katıldığı, 2 kardeşin de Dalkılıç'a hakaretler ettiği ve görevini yapmasını engellediği kaydediliyor.

İddianamede, Rukiye K. hakkında ''dolandırıcılık'', ''kamu görevlisine hakaret'' ve ''kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme'' suçlarından 2 yıl 6 aydan 10 yıla kadar, Gönül K. ve Güneş K. hakkında da ''kamu görevlisine hakaret'' ve ''kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme'' suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

(AA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir