• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Atık Su Arıtma Tesisi gün sayıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapımı Sitilce mevkiinde devam eden ve 18 milyon 536 bin Avroya mal olacak  olan, Atatürk Barajı için hayati önem arz eden Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Kolektör Hattı projesinin tamamlanmasıyla, Adıyaman rahat bir nefes alacak. günlük 33 bin metreküp kapasitesi olan arıtma tesisinin, aktif çamur yöntemiyle arıtma yapacağı belirtildi.

Atık su Arıtma Tesisinde yılda 173 bin metreküp çamur üretilecek. Çamurun orman alanları ve tarımda kullanılması ön görülmektedir. Tesis atık fermantasyonu sonucunda oluşan gazdan, yılda 2,7 milyon kilo watt elektrik üretilecek, bu da   tesisin ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 96’sını karşılayacaktır.

Projenin hızla devam ettiğini vurgulayan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri,  “2015 yılı sonunda faaliyete geçirilmesi planlanan Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisimiz sayesinde, kollektör hatlarıyla toplanarak tesise girecek olan atık su, çeşitli arıtılma işlemlerinden geçerek, Atatürk Barajına deşarj edilecek. Kendi elektrik ihtiyacını da arıtılma işlemi sonucunda oluşacak gazdan karşılayacak olan tesisimiz sayesinde, aynı zamanda arıtılan atık suyun Atatürk Barajına deşarj edilmesiyle baraja doğrudan atık su deşarjının önüne geçilerek, baraj kirliliğinin de önüne geçilecektir.” şeklinde konuştu. (Yakup SÖĞÜT)





Bu haberler de ilginizi çekebilir