• DOLAR 32.511
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2492.214
  • ...
SON DAKİKA
Van'da Yapı İnşaat ve İş Makineleri Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen fuarın açılış törenine, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile firma temsilcileri katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler yaptı.

Tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir fuar gerçekleştirdiklerini ifade eden Güler, fuara 85 firmanın katılım gösterdiğini belirterek, bu sayının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

“Bu fuar merkezi, Van'ımızın dünyaya açılan bir kapısı hükmündedir”

Fuarda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Van'da 40 gün arayla ikinci fuarın açılışını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bu gelişmenin motoru, bu tesisin burada yer alması ve faaliyete geçmiş olması, bu tür alanlara bir mekân sunulmasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu fuar merkezi, Van'ımızın dünyaya açılan bir kapısı, bölgeye ve bütün ülkemize açılan bir kapısı hükmündedir" dedi.

“Afetlerden kendimize pay çıkarıyoruz”

Van’da yaşanan depremleri de hatırlatan Vali Taşyapan,  “Birkaç yıl öncesinde büyük deprem yaşamış ilimizde inşaat sektörü yeniden canlanacak ve motor sektörü olarak, bütün sektörlerin önünü açacaktır. Bu fuarın ilimizde yapılması da ayrıca önem arz etmektedir. Ne yazık ki yapı sektöründe, şehirleşmede ve imar işlerinde çok iyi değiliz. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Aslında insanlarımızı, mallarımızı depremler yok etmiyor. Bizim bilinçsizliğimiz, yeterli teknik düzenlemelere uygun binaların ve alt yapıların kurmamamızdan kaynaklanmaktadır. Onun için inşaat sektörü ve inşaat elemanları, bu sektördeki modern gelişmeler, teknolojik gelişmeleri takip etmek bizim gibi deprem ağırlıklı ülkelerde de çok önem taşımaktadır. Çok şükür afetlerden kendimize pay çıkarıyoruz, dersler alıyoruz. Son yıllarda yaşadığımız büyük afetlerden sonra da büyük dersler çıkardık. Özellikle binaların yapımında çok önemli gelişmeler sağlandı ve gelişmeler kaydedildi. Bunlar hem yapı denetim firmaları, hem de denetimdeki diğer düzenlemeler. İnşallah şehirlerimizin daha iyi olmasını ve insanlarımızın binalarda daha güvenli yaşamasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Fuara katılım oranının da iyi olduğuna değinen Taşyapan, "İnşallah bu anlamda insanlarımız, yeni gelişmeleri bu fuarda çok iyi bir şekilde görecektir. Fuarların ayrıca turizm ayağı da vardır. Bu da çok önem arz etmektedir. Son fuarda 45 bin kişinin fuarı ziyaret ettiği belirtildi. Bu da azımsanacak bir sayı değil” diye konuştu.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise burada yaptığı konuşmada, Fuar kongre merkezinin Van’ a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Van’ın kalkınması için huzur şart”

Van’ın kalkınması için huzurun şart olduğunu belirten Özgökçe, “Bunun için hep birlikte el ele vererek Van'ı muhabbet şehri yapmak gerekir. Van kesinlikle bu güzelliği, bu muhabbeti fazlasıyla hak ediyor. Van'ın eğer güzel bir şehir, bir fuar merkezi olmasını istiyorsak, her alanda bunun sağlanması gerekir. Bu kapsamda fuarın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre de, yaptığı konuşmada fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan katılımcılar stantları gezdi. (Murat Dalgın-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir