• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...

Gaziantep Sanayi Odası, usta ve usta başlarına yönelik eğitim kapsamında, insan kaynaklarının geliştirilmesi, program otoritesi, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması programı çerçevesinde eğitim programları düzenliyor.

Proje ile Gaziantep’te hizmet veren sanayi firmalarının, usta ve ustabaşıları nezdinde pedagojik eğitimler ile usta-çırak ilişkilerinin güçlendirilmesi ve kalifiye personel istihdamının sürekliliği hedefleniyor.

Ücretsiz olarak verilen eğitimlerde katılımcılara, kişi içi iletişim, kişiler arası iletişim, çatışma yönetimi ve stres yönetimi konularında bilgiler veriliyor. Gaziantep’te hizmet veren ve genellikle tekstil, gıda, makine, metal, kimya ve plastik sektörlerinde çalışan toplamda 100 usta ve ustabaşına, 4 grup şeklinde verilen eğitimlerin, 29 Mayıs’a kadar devam edeceği belirtildi.

Eylül 2015’e kadar devam edecek olan projenin amaçları arasında meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi, öğrenci, öğretmen ve özel sektör boyutu ile mesleki eğitimin öneminin vurgulanması ve mesleki eğitime olan ilginin arttırılması, meslek seçimi ve kariyer planlaması için alternatif öğrenme metotlarının hayata geçirilmesi bulunuyor.

GSO bünyesinde mesleki eğitim danışma ve destek masasının kurulduğu proje ile ayrıca meslek okulları, özel sektör, oda ve STK’ların içerisinde bulunacağı bir ağ kurularak ortak çalışma platformunun oluşturulması da hedefleniyor.

Meslek lisesi mezunu öğrencilerin, istihdam oranının arttırılmasına katkı sağlayacak olan proje Gaziantep ili mesleki eğitim stratejisinin oluşturulması, kentte aktif sektörler arasında olan makine, metal, gıda, tekstil ve kimya-plastik sektörlerinde çalışan ustabaşı ve usta öğreticilerin pedagojik ve profesyonel yeteneklerinin geliştirilmesi, projenin hedef olarak belirlediği konular arasında gösteriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın operasyon faydalanıcısı olduğu proje,GSO liderliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında yürütüldüğü bildirildi.  (İLKHA)