• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Çocuk Gözüyle Mardin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesinde İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan “Çocuk Gözüyle Mardin” fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılışına Kızıltepe'deki kamu kurumlarının müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Muhammed Dağ, yaptığı açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere toplumsal değişim ve ilerlemenin temel unsurlarından biri okullarımızda yapılan Eğitim ve Öğretim faaliyetleridir. Çünkü Eğitim, bireyin yetenek ve becerilerini keşfetmek ve onları geliştirerek topluma öncelikli olarak iyi insan ve ardından bilgili insan kazandırma hedefindedir.  Bu doğrultuda biz İstiklal Ortaokulu olarak öncelikle okulumuzun bulunduğu mahallenin ardından da Kızıltepe`mizin hak ettiği ve olması gerektiği yere gelmesi için başta kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüz olmak üzere gelişime, ilerlemeye ve güzel bir geleceğe inanan duyarlı insanların desteği ile yüklendiğimiz misyonun gereğini yapmanın gayreti içindeyiz.” dedi.

Dağ ayrıca, serginin oluşum süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Fotoğraf sanatçısı Mehmet Çimen`in okulumuz öğrencilerine vermiş olduğu eğitimin ardından öğretmen arkadaşlarımızın rehberliği ile Mardin`e düzenlenen gezi esnasında profesyonel fotoğraf makineleriyle çektikleri fotoğraflardan oluşmaktadır.”

Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler tarafından fotoğrafların büyük beğeni topladığı gözlendi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir