• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
"Yürek olsaydı da Yasin Börü`yü katledenleri kınayabilseydin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Siirt mitingine katılmak üzere bu gün Siirt`e geldi.

Başbakana, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt Milletvekili adayı Yasin Aktay ve çok sayıda milletvekili eşlik etti.

Siirt`e gelen Davutoğlu için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Halk güvenlik kontrollerinde geçtikten sonra alana alındı.

Alanda büyük yazılarla yazılan, “Herkesin bir kutsalı vardır, Kiminin Mekke`de Kiminin Taksim`de”, “Kudüs`ü Yahudilere Ait Görenden Selahattin Olamaz” afişleri asıldı.

“CHP`nin Kürt Versiyonu HDP”

Cumhuriyet meydanında halka seslenen Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran Seçimlerine giderken Demirtaş`ın Kudüs`ü Yahudilerin kutsal mekânı olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Bunlara bir ders vermenin zamanı geldi, Kudüs bizim mekânımızdır ve ebediyen Mescid-i Aksa Müslümanların olacaktır.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Geçmişte derin Devlet nasıl milleti ile devleti düşman kıldıysa, şimdi HDP bu yanış zihniyetle milletle kendileri arasında bir uçurum açıyor. CHP yani Türk ulusalcıları diyorlar ki, ‘Diyaneti kaldıracağız` onlar tek parti döneminde de ezanı aslından uzaklaştırmışlardı. Bu Kürt versiyonu HDP de diyor ki: ‘Diyaneti kaldıracağız. Allah Kürtçe bilmiyor mu?` diyor. Bunu sormaya kim cüret edebilir.” dedi.

Fransa Komünist partisinin HDP` ye destek verdiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bunlar aynı kökten geliyorlar AK Parti`yi engellemek için her türlü örgütle işbirliği yapıyorlar. Bir grup aydın destek beyanında bulundu. Herkes herkesi destekleyebilir. HDP söz konusu olduğunda bütün gruplar birleşiyor. Bir bakıyorsunuz paralel örgütün temsilcisi Diyarbakır`da HDP temsilcisi ile görüşüyor.” şeklinde konuştu.

Hakkâri Havalimanın açılışında, ‘Keşke o kurdeleyi kesenler arasında bizde olsaydık` diyen Demirtaş`ın sözlerini hatırlatan Davutoğlu, “Keşke sende yürek olsaydı da artık silaha teröre yer yok diyebilseydin. Keşke sende yürek olsaydı da Yasin Börü`yü Katledenleri kınayabilseydin.” dedi.

Davutoğlu burada yaptığı mitingin ardından Tunceli`ye gitti.(Muhammed Dayan- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir