• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silvanlı öğrencilere `Değerlerimiz` semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından Silvan`da eğitim gören öğrencilere yönelik ‘Değerlerimiz` semineri verildi.

Seminer öncesi  etkinliği organize eden Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay ve Silvan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, akademik camianın bu tür konferanslarla gençlere çok faydalı olacağını ve üniversitelerin bu yollarla halkla ve okullarla bütünleşebileceğini ifade etti.

Silvan ilçesindeki liselerin tamamında gerçekleşen ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanları Bünyamin Han, Rasim Tösten, Kasım Sezgin ve Zakir Elçiçek`in konuşmacı olarak katıldığı ‘Değerlerimiz` konulu seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğretim elemanları, liselerde verdikleri konferansta, gençlere yozlaşan ve bozulmaya yüz tutan değerlerin,  akademik, bilimsel ve sosyal açıdan tekrar canlandırılmasının gerekliliğini anlattı.

Milli ve manevi değerlerin kültür ve geleneklerin bir parçası olduğunu belirten Araştırma Görevlisi Bünyamin Han, bu değerler sayesinde tarihte bilimsel, kültürel ve sosyal alanda birçok başarıların tarih sayfalarını nakşettiğini söyledi.

Han, “Çözülmenin, ayrışmanın ve yozlaşmanın tedavisinde doğruluk, sadakat, hürmet, temizlik, sorumluluk, empati vb. değerlerin bir çözüm olduğunu, yaşanmış ibretlik olaylardan görebiliriz.” dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir