• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu Viranşehir`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Aşıkları Derneği (KA-DER) dizi konferans için Emine Şenlikoğlu`nu Şanlıurfa`ya davet etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen programda Şenlikoğlu, Viranşehir`de bayanlara bir konferans verdi.

Gençlik Spor Merkezinde gerçekleşen “Mü`minler kardeştir” konulu konferansta konuşan Şenlikoğlu, “Bir anneden doğan kardeşler fıkhen kardeş sayılırlar. Böylece birbirlerine karşı sorumlulukları ortaya çıkar. Biz hepimiz Havva anamızdan meydana gelmiş kardeşleriz. Dilimiz, ırkımız, rengimiz ne olursa olsun hepimiz kardeşiz ve birbirimize karşı hak ve hukukumuz vardır…

Allah yanında en makbul kişi, en takvalı olan kişidir. Yani Allah bizi dilimizle ve ırkımızla değerlendirmeyecek, dindarlığımızla değerlendirecektir…" dedi.

Toplumun inşası için bayanlara büyük görevler düştüğünü belirten Şenlikoğlu, "Topluma faydalı olmaları için evlatlarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Onlara kardeşlik, sevgi, saygı, barış ve birbirlerini sevme ruhunu aşılamalıyız. Evlatlarımızı dindar yetiştirirsek onlar bizim için birer sadaka-i cariye olurlar. Yani bizim için sevap üreten birer fabrika olurlar." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ve bayanların sevgisiyle karşılanan Emine Şenlikoğlu konferansın sonunda soruları cevaplandırdı, bayanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve kitaplarını imzaladı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir