• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
ABD şarbon paniği yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilmemiş en az bir canlı bakterinin olduğu ölümcül şarbon bakterisini ülke genelindeki birçok laboratuvara gönderildiği belirtildi.

Bu numuneden ülkenin 9 eyaletinin yanı sıra ABD'nin Güney Kore'deki üssüne de gönderildiği ve burada 22 kişinin ölümcül şarbon bakterisine temas ettiği kaydedildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın devamında Utah eyaletindeki Dugway Proving Ground Üssü'nde geçen yılın Mart ayında bir şarbon numunesinin ışınla öldürülmeye çalışıldığı, deneyin 9 parçaya bölündüğü ve onu takip eden aylarda bilimsel çalışma amacıyla diğer üslere gönderildiği, onların da numuneleri çoğaltıp özel laboratuvarlara ilettiği belirtildi.

Canlı şarbon bakterisinin önce bir özel laboratuvarda fark edildiği, daha sonra ise Pentagon tarafından diğer laboratuvarlara gönderilen numunelerin de incelenmeye başlandığı ve bu bakteriden etkilenenlerinin tedavi altına alınacağı ifade edildi.

Bilindiği üzere ABD`nin ölümcül şarbon bakterisini geçmişte biyolojik silah programlarında kullandığı da ortaya çıkmıştı. Bugün bile ABD`de farklı biyolojik silah programlarının yürürlükte olduğu iddia ediliyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir