• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Şeyh Halid için yüzlerce çadır kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Beşiri ilçesi Örmegöze köyü Kanireva mezrasında türbesi bulunan Şeyh Halid'i anma etkinlikleri, her yıl Mayıs ayının son haftasında geniş ziyaretçi akınıyla yapılıyor. Batman'a 8 kilometre uzaklıkta olan ziyaret alanında hummalı bir çalışmanın yapıldığı görüldü. Bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akını bekleniyor.

"Şeyh Halid'i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri"nin hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Şeyh Selman Bağdu, etkinlikler için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Şu ana kadar yüzlerce çadır kurulduğunu belirten Şeyh Selman Bağdu, anma etkinliğinin başlayacağı Cumartesi gününe kadar hedeflerinin binleri bulan çadır olduğunu söyledi.

Bağdu, “Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Hazırlıklarımız yavaş yavaş bitti ve misafirlerimizi ağırlayacağız. Bu sene de çok fazla katılım bekliyoruz. Geçen sene on binlerce katılım oldu ve bu sene daha fazla bekliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar buraya gelecek. Hepsinin hazırlıklarını yaptık ve onları bekliyoruz.” dedi.

Anma programının 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacağını ve Pazar günü öğleden sonra biteceğini söyleyen Bağdu, misafirlerin bir gece konaklayacağını belirtti.     (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir