• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Batman`da ücretsiz yaz kursları başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ücretsiz 'Yaz Spor Okulları'nın kayıtları devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada; “Yaz spor okulları, il merkezi ve bağlı ilçe müdürlüklerinde çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak, bunun yanı sıra il spor merkezlerine spor dalları itibari ile katılan çocuk ve gençlerin lisanslı olarak spor yapmaları teşvik edilerek spor kulüplerine yönlendirilmesini amaçlamaktadır.” denildi.

İl müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde 5-18 yaş arasındakilere kurs verileceği belirtilerek, “Yüzme, basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, tenis, taekwondo, judo, güreş, atletizm, okçuluk, hentbol, kick boks, karate, badminton, bilardo, jimnastik, wushu, muay thai ve satranç başta olmak üzere bir çok  farklı branşta açılan yaz spor okulları 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında devam edecektir.” denildi.

Çeşitli dallarda geçen yıl 16 bin 890 kişiye ulaştıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bu sayıyı 2015 yılında 20 bine çıkarmak istediklerini açıkladı. Kurum faaliyetlerinin yıl boyunca aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, engelli sporlarında da faaliyet göstereceklerini duyurdu.    (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir