• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Bediüzzaman`ın DP`ye bakışı... Ve Menderes`ten Talepleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed Şakir / İnzar Dergisi
 
Çokça tartışılan ve Nur Camiası içinde farklı yorumlara, ciddi sıkıntılara ve hatta bazı bölünmelere neden olan Bediüzzaman`ın DP`ye yaklaşımı aslında gayet açık ve net bir meseledir, muğlak bir tarafı yoktur. Böyle olduğu halde bu mesele etrafında doğru-yanlış birçok iddia ortaya atılmış, muğlak, anlaşılmaz bir şeymiş gibi bazı istifhamların oluşmasına sebep olunmuştur. Biz bunların hiç birine girmeyeceğiz. İlgili kaynaklara havale ederek genel bir değerlendirme ile yetinmeye çalışacağız.

Emirdağ lahikası başta olmak üzere döneme dair belge ve tanıklıklara baktığımızda, göreceğiz ki, Üstad ve talebeleri diğer partilere karşı Demokrat Partiye destek çıkmışlardır. Bunu bir tek Bediüzzaman değil, dönemin radikal söylemleriyle bilinen Necip Fazıl, Eşref Edip gibileri başta olmak üzere İslami kesimin hemen hemen tamamı, hususen CHP`ye karşı bu partiden yana tavır almışlardır.

Dönemin şartları içinde değerlendirdiğimizde, burada garipseyeceğimiz bir durumun olmadığını göreceğiz. Bunun temel sebebi, CHP`li...
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir