• DOLAR 32.521
  • EURO 34.614
  • ALTIN 2497.415
  • ...
Sigortacılık Haftasında 15 bin sigortacı işsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rabia Meydanında düzenlenen etkinlikte Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesinden M. Emin Atmaca, günü anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Yeni çıkan sigortacılık yasası ile ilgili yöneltilen  bir soruya cevap veren Atmaca, çıkarılan kanunun alt yapısı iyi düşünülmediğinden , birçok esnafı mağdur etmekle birlikte, sigortacılık mesleğine kalite kazandıracağını düşündüğünü söyledi.

Öte yandan yeni çıkan sigorta kanunuyla ilgili mağduriyetlerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan sigortacı esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Uzun zamandan beri sigortacılık işiyle uğraştıklarını ifade eden Ali Durmaz, yeni çıkan kanundaki ağır şartlardan dolayı küçük sigortacı esnafın işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını, bu durumun ise sadece büyük sigorta acentelerine yaradığını söyledi.

İşsizler ordusuna 15 bin insan daha katıldı

Yeni çıkan yasanın yaklaşık 15 bin insanı işsiz bıraktığına dikkat çeken İbrahim Yılmaz, bu yasayla işsiz kalan bu insanların diğer işsizler ordusuyla birlikte devletin sırtında bir kambur olacağını söyledi.

Yasayla birlikte birçok mağduriyetin yaşanacağını belirten Yılmaz, bu yasa ile birlikte merdiven altı denilen kaçak işyerlerinin çoğalacağını, bu sorunun giderilmesi için yetkililerden  çözüm beklediklerini söyledi. (Osman Gülebak- Mustafa Gül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir