• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Başbakan Davutoğlu Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kara Yolları Parkı'nda halka hitap etmek üzere Havaalanı ile Batman'dan Mardin'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu için Mardin Havalimanında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mardin`e gelen Davutoğlu'nu AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Milletvekili adayları Orhan Miroğlu, Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve parti yöneticileri tarafından karşılandı.

Mardin Hava Limanı`ndan partisine ait otobüsle kendisine eşlik eden araç konvoyu eşliğinde Kara Yolları Parkı'ndaki Miting alanına geçen Başbakan Davutoğlu, burada Mardinlilere hitap etti.

“Bu özgürlükleri bu ülkeye getirdik”

25 yıl önce darbecilerin millete tek bir gömlek giydirmek isteyenlerin tek parti anlayışının bir darbe yaptığını belirten Davutoğlu, “O günden bu güne bu topraklarda 10 yılda bir darbe geleneği gelişti. Ancak 15 yıldır bu memlekette artık kimse darbeden bahsedemiyor. Türkiye`de darbeci zihniyetin kökünü kazıyan kim? Özgürlükleri getiren kim? Bizim davamız özgürlük davamız. 27 Mayıs`ta dediler ki, ‘Demokratlar idam edilecek.` 12 Eylül`de geldiler, dediler ki, ‘Muhafazakarlar, Kürtler kimliklerini unutacaklar.` Tek bir gömlek giydirmek istediler. 28 Şubat geldi, dediler ki kadınlar başını açacak, tek tip olacak. İşte Mardin`de her biri başımızın tacı olan bütün kardeşlerimize sesleniyorum. AK Parti geldi önce 28 Şubat zulmünü bitirdi. 28 Şubat`ın kalıntılarını yerle bir ettik. Başörtü yasağını kim kaldırdı, ikna odalarına kim son verdi. Bir başörtüsü kardeşimiz meclise girdi diye ‘dışarı dışarı` diye tempo tutulmuştu. Şimdi başörtülü kardeşlerimiz mecliste. El ele geleceğe yürüyeceğiz. OHAL vardı, yol kontrolleri vardı, birçok baskı ile köyler boşaltılmıştı. Faili meçhul cinayetler vardı. Şimdi biz şahitsiniz. OHAL`i kim kaldırdı? DGM`leri kim kaldırdı? Yol kontrollerini, mera yasaklarını kim kaldırdı? Her anadilde yayını kim serbest bıraktı? Bütün bu özgürlükleri bu ülkeye getirdik. Birileri bundan rahatsız.” dedi.

HDP, CHP ve ‘Paralel Yapı`ya yüklendi

12 yıl önce Türkiye`de yaşanmayan özgürlük ortamının bugün yaşandığını belirten Davutoğlu, “Geçmişte yapılan faili meçhuller, baskılar HDP ve arkasındaki güçler tarafından yapılıyor. Geçmişte derin güçleri destekleyen yapılar şimdi HDP`nin barajı geçmesi için çaba gösteriyor. Bu işbirliğine dikkat edin. Bidon kafalılar diyen ulusalcı zihniyetin adamlarından biri şimdi diyor ki HDP`ye oy verin. Paralel çete mensupları, Diyarbakır Belediye Başkanı ile perde arasında konuşuyor. CHP ile HDP arasında işbirliği var. CHP, HDP`ye destek veriyor. Aralarındaki paslaşmaya bakın. CHP diyor ki, ‘Diyaneti kapatacağım`, HDP diyor ki, ‘Ben de kapatacağım.` Şimdi Mardin`de, Kudüs`ün kardeşi Mardin`de soruyorum. Birileri sizden oy isteyecek, destek isteyecek. ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır` diyen zihniyete Mardinli destek verir mi? CHP`de diyor ki, ‘İsrail`de bizim niye büyükelçimiz yok.` Mardin`den Kudüs`e selam olsun. Biz Mescid-i Aksa`ya postalları ile giren İsrail ile dost olur muyuz? Bakın CHP`de, HDP`de İsrail ağzı ile konuşuyor. Çünkü ağababaları diyor ki, ‘Birleşin ve AK Parti`yi engelleyin.` Engellemek istedikleri AK Parti`nin temsil ettiği birlik ve kardeşlik anlayışıdır.” diye konuştu.

“7 bin yıl bu topraklarda beraber yaşadık”

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “7 bin yıl bu topraklarda hep birlikte yaşadık. İnşallah 7 bin yıl daha Mardin kardeşlik diyarı olacak. Mardin`i bu kadar aşk ile sever birisi Mardinlidir. Bütün bu meşgalelerden sonra hayatımın bir bölümü geçirmek istediğim yerlerden biri Mardin`dir. Mardin`de Selçuklu, Osmanlı, Kudüs, Mekke, Semerşah kokusu var. Mardin`i arkasına alanlar baş eğerler mi? Herhangi bir tehdide boyun eğerler mi? Mardinli size ne yapsak azdır. Size ne gönül versek azdır. Geçen Pazar akşamı da İzmir`deki Mardinlilerle beraberdim. Nereye gitsem, bir Konyalılar bir de Mardinliler geliyor, ‘Hemşerim` diyerek. Mardin bambaşka, Mardin bizim ruhumuzun, estetiğimizin şehri. Onun için Mardin`e her türlü hizmeti getireceğiz. 2002 yılında Mardin`deki toplam ihracat 23 milyon dolardı. Şimdi 932 milyon dolar.” (M. Salih Keskin – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir