• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
DÜ`de etik kavramı tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezinde ‘Dünya Etik Haftası Etkinlikleri` dolayısıyla etik kavramının konuşulduğu panel düzenlendi.

Düzenlenen panele, Diyarbakır Vali yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sabri Eyigün, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘Dünya Etik Haftası Etkinlikleri` kapsamında düzenlenen panelde etiğin, Anadolu`nun ve mensubu olunan İslam dininin en temel değerleri olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Sabri Eyigün, bugün evrensel etik değerler olarak da kabul edilen, gerçekçilik, adalet, eşitlik, tarafsızlık, dürüstlük, sorumluluk, açıklık, hoşgörü gösterme vb. değerlerin herkese ve her şeye karşı, ahlaki ve vicdani bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz ise “Etik konuları, yalnızca görevimiz değildir. Aynı zamanda birey ve vatandaş olarak ideallerimizi, değerlerimizi bir araya getiriyor. Etik kavramı, genel anlamıyla iyi-kötü ile doğru-yanlış değerleri ayırmaktır. Etiğimin amacı, iyiye ve doğruya ulaşmak olmalıdır. Etik, insani değerlere vurgu yapmaktır. Etik kavramı, ne yapılması gerektiğini belirtiyor.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Yardımcı Doçent Doktor Tahsin Kula`nın yaptığı panele hukuk fakültesinden Yardımcı Doçent Doktor Songül Atak, tıp fakültesinden Yardımcı Doçent Doktor Gamze Bucaktepe, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri  Bölümünden Yardımcı Doçent Doktor Taha Yazar ve Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan öğretim görevlisi Tahir Dilekçi panelist olarak katıldı.

Panelde, ‘sağlık ve etik`, ‘meslek etiği`, ‘eğitim, etik ve değerler eğitiminde etik` ve ‘öğretmenlik meslek etiği` konuları tartışıldı.   (Ali Fidancı - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir