• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da Gülen okulları kapatılabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Devlet Meclisine bağlı olan İdari Yargı Mahkemesi, ülkedeki Türkiye okullarının kapatılması için açılan dava hakkında kararını, bilirkişinin raporundan sonra verecek.

Mısırlı avukat Semir Sabri, İdare Mahkemesinde, Mısır`daki Türkiye okullarının ruhsatını iptal ederek kapatılması için bir dava açmıştı.

Sabri, mahkemeye sunduğu dilekçede, Mısır`da 7 Türkiye okulu bulunduğunu, okullarda Mısır Eğitim Bakanlığının koyduğu ders ve sistemle alakası olmayan uluslararası bir eğitim sistemi uygulandığını savundu.

Avukat Sabri okulların çoğunun ABD`de yaşayan Fethullah Gülen`in cemaatine mensup kişiler tarafından açıldığını kaydederek Gülen`in sıradan bir din adamı olmadığını, Türkiye`deki siyaset alanında 60`lı yıllardan beri faaliyet gösteren bir cemaatin başında olduğunu söyledi.

Mısırlı avukat, Gülen`in Erdoğan ile yaşanan son anlaşmazlığına rağmen Türkiye`deki birçok kurumun karar sahiplerine hala büyük etkisi olduğunun altını çizdi. 

Gülen`in o okulların birini açmak için Mısır`a daha önce geldiğini hatırlatan Sabri, Gülen`in Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşanan son anlaşmazlığından önce İhvan işbirlikçisi olduğunu ileri sürdü.

İdare Mahkemesi, bugün verdiği karar gereğince, söz konusu davayı bilirkişiye devrederek önümüzdeki nisan ayına erteledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir