• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
AGİT seçim gözlemcisinden HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) Seçim Gözlem Heyetinden, Uzun Dönemli Gözlemci Edward Horgan, HÜDA PAR Adana İl Teşkilatını ziyaret etti. Türkiye geneli seçim ile ilgi tüm siyasi partilere ziyaretler yaptıklarını belirten Horgan, seçimden hemen önce bir rapor yayınlayacaklarını ifade etti.

Sabah saatlerinde HÜDA PAR Adana İl Teşkilatını ziyaret eden Gözlemci Edward Hogan`ı HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz makamında kabul etti.

Seçim güvenliği ile ilgili Gözlemci Hogan`ın sorularını cevaplayan Yavuz, “Öncelikle şunu söylemek gerekir, bir ülkede bir seçim barajı var ise hele ki yüzde 10 gibi yüksek bir baraj ise bu ülkede seçim adaletinden söz edemeyiz. Özellikle sandıkların bulunduğu yerdeki oy sayımı ile sonuçların geldiği Adliyedeki oy sayımı çok farklı olabiliyor. Mesela, okulda 130 çıktığında, bunun takibi yapılmadığında, Adliyede bu oy 13 olarak geçiyor. Durumu fark edip itiraz ettiğinizde ise 'pardon yanlışlık olmuş' derler. Ayrıca HDP güçlü olduğu yerlerde hiçbir partinin çalışmasına zor kullanarak izin vermiyor. Şimdi bu ortamlarda seçimin adaleti ve seçimin güvenliğinden söz etmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 30 gözlemci olduğunu belirten Horgan ise bu gözlemcilerin ülke genelinde siyasi partileri ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldığını belirtti.

Horgan, “Türkiye'de 30 Uzman Gözlemcimiz var. Bunlar siyasi partileri gezerek, seçim güvenliği hakkında raporlar hazırlıyorlar ve oluşturulan genel bir rapor seçimden iki gün önce açıklandıktan sonra, seçimden hemen sonra ise bir basın açıklamamız olacaktır. Ayrıca seçimden yaklaşık iki ay sonra da yeni bir rapor daha yayınlanacaktır. Umarız güvenli ve adaletli bir ortamda seçimler geçer. Bundan dolayı teşkilatınızın elinden geldiğini yaptığına inanıyor ve başarılar diliyoruz.” dedi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir