• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da BAV toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün aylık periyotlar halinde düzenlediği, tarımsal sorunların ve projelerin konuşulup değerlendirildiği Bilgi Alış Verişi (BAV) toplantısının bu ay ki oturumu Beşiri İlçe Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Çiftçilerin genel sorunları, DİKA’nın desteğiyle yürütülmekte olan Meyveciliği Geliştirme Projesi (Çilek, Antep fıstığı, Chandler Cevizi ) ve İlçe Müdürlüklerin idari sorunlarının ele alındığı toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Öncelikli hedefleri arasında ildeki çiftçilerin meyve yetiştiriciliği için teşvik edilerek geçim kaynağını sağlamada yardımcı olmak olduğunu belirten Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan toplantıda şunları dile getirdi; "Ürün desenini çeşitlendirmek, kısıtlı olan tarım alanlarından en güzel şekilde fayda sağlamaktır. Bölgedeki üreticilere örnek olacak şekilde meyve yetiştiriciliğinin gelişmesini sağlayarak ilimizin ihtiyacını karşılamak, çiftçi ailelerimizin ekonomisine katkı sağlayarak ekonomik refah seviyesini arttırmak, kırsal kesimden göçü önlemeye yardımcı olmak, bilinçli üretimler sonucu yeni iş sahalarını oluşturarak, işsizliğin azalmasına yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

İlçe Müdürleri ve Şube Müdürlerinin karşılaştığı sorunlar ile çiftçileri ilgilendiren problemlerin masaya yatırıldığı toplantıda, çözüm önerileri de sunuldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir