• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Zirai ilaç bayileri toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da faaliyet gösteren zirai ilaç bayilerine yönelik olarak "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmelik" esaslarına göre yılda 2 kez yapılması gereken bayi eğitim toplantısının birincisi  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlendi.

Toplantıya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, teknik elemanlar, kentte faaliyet gösteren zirai ilaç bayileri katıldı.

Eğitimde, bayiler tarafından çiftçilere tavsiye dışı ilaçların satılamayacağı, göztaşı, kükürt, ve toz tohum ilaçlarının orijinal ambalajlarının açılarak naylon torbalara bölünüp satılamayacağı, başta BGD'ler (Bitki Geliştirme Düzenleyiciler) kükürt, göztaşı olmak üzere bazı ilaçların ruhsatsız ve BGD' lerinde yaprak gübresi adı altında satılamayacağı, yabancı ot ilaçları ile diğer ilaçların aynı bölümde muhafaza edilemeyeceği belirtildi.

Toplantının devamında, İl Müdürlüğü ve reçete yazma yetki belgesine sahip kişilerin tavsiye ettiği ilaçların dışında herhangi bir ilaç tavsiye edilemeyeceği ve zirai mücadele ilaçlarının toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik konusunda da bilgi verildi.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir