• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Kızıltepe Kaymakamı, 'Hedefimiz tekli eğitime geçmek'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ve Şube müdürü Lokman Resuloğlu ile birlikte, Kızıltepe ilçe merkezinde inşası devam eden ve önümüzdeki dönem Eğitim-Öğretime açılacak okulların inşaatlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Ermiş, ilk olarak yıl sonunda tamamlanıp teslim edilecek 17 derslikli METEM okulunda incelemelerde bulundu.  Kaymakam Ermiş daha sonra yine önümüzdeki dönem eğitim öğretime başlayacak 24 derslikli Turgut Özal İlk ve Ortaokulunu, inşaat çalışmaları hızla devam eden 300 öğrencilik pansiyonlu 32 derslikli Kız İmam Hatip Lisesini, bitme aşamasında olan ve geçici olarak Fen lisesi olarak kullanılacak olan 17 derslikli okulu,  2016 Temmuz ayında tamamlanacak olan 200 öğrenci kapasiteli pansiyonunu,  ayrıca  kapalı spor salonu ile 24 derslikli spor lisesi inşaatlarını inceleyerek denetledi.

Yapılan incelemelerin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Ermiş, hedeflerinin derslik açığını kapatıp sabahçı-öğlenci uygulamasını sona erdirerek, daha kaliteli eğitim için tekli eğitime geçmek olduğunu söyledi.

Tespit ettikleri eksiklikleri YİKOP'a bildirdiklerini, devam eden inşaatların yanı sıra ayrıca 32 derslikli endüstri meslek lisesi ve 8 derslikli ana okulunun ihale aşamasında olup en kısa sürede inşaatlarına başlanması için çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaymakam Ermiş,  Milli Eğitim Bakanlığının Fen lisesi için onay verdiği  müjdesini vererek şunları söyledi:

“ İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürümüz ile beraber inşaatı devam eden okullarımızı gezip incelemelerde bulunuyoruz. Amacımız Kızıltepe’de derslik ihtiyacını tamamen karşılamak. Bizim bu yıl itibari ile 533 dersliğe ihtiyacımız var. Yani yaklaşık 15 okul. Hedefimiz bu yıl 7 tane okulu tamamlamak. Gelecek yıl da 7-8 tane daha yapılırsa, Kızıltepe de artık sabahçı öğlenci uygulaması sona erecek.  Bölgede tabi güneşin erken batması ve saatlerin geri alınması uygulamasından dolayı özellikle kışın sıkıntılar yaşıyoruz. Sabahçı, öğlenci olunca öğrenciler sabah erken saatte, öğlenciler de akşamları   hava karardıktan sonra okuldan çıkıyor. Bu da eğitim hizmetlerinde aksamalara sebep oluyor. Eğitimin kalitesini artırmak için tekli öğretime geçmemiz lazım.  Milli eğitim bakanlığının da bu konuda çok ciddi bir şekilde burada okul yaptırma projesi var.”

Kızıltepe'nin hızlı bir nüfus artışı yaşadığına da dikkat çeken Kaymakam Ermiş konuşmasına şöyle devam etti.

“ Tabi Kızıltepe çok hızlı büyümüş, yani 1940’larda 2-3 bin olan ilçe nüfusu, bugün 250 bin dolayında. İhtiyaçlarda çok hızla büyüyor. İnşallah hedefimiz, bir iki yıl içinde derslik ihtiyacını tamamen karşılamak ve sona erdirmek. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı burada Fen Lisesi yapılması için   onay verdi. Biraz önce incelemede bulunduğumuz ve geçici olarak kullanacağımız binada, önümüzdeki dönemde eğitime başlayacağız. Hayırsever vatandaşlarımızdan topladığımız para ile önümüzdeki aylarda yeni Fen Lisesinin inşaatına başlayacağız.”   

Kaymakam Ermiş daha sonra Dikmen ve Eymirli mahallelerine (köy) giderek orada inşaatı devam eden okullarda da incelemelerde bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir